Sluoksniuotos tešlos obuolių pyragas

  • Paruošimas: 45 min
  • Porcijos: 6
Šiandien noriu Jums pristatytą savo naują tikrų tikriausią atradimą obuolių pyragų srityje – paprastą, bet itin skanų pyragą pagaminta iš sluoksniuotos tešlos, su karamelizuotais obuoliais. Prie puodelio kavos tikra laimė. Bus tikrai gaminamas ir ateityje. Be galo rekomenduoju ir Jums, tad nieko nelaukiam ir pasigaminam!

Beje, pirmą gaminant ir obuolius kepinant originaliame recepte nurodytą laiką, liko gan daug skysčio, tad dedant obuolius ant tešlos ir kepant jis išbėgo. Antrą kartą kepant pyragą obuolius kepinau tol, kol cukrus ėmė lydytis į karamelę ir obuoliai ja aplipo. Tik obuolius reikia imti kietesnius ir šiek tiek storiau pjaustyti. Kepant niekas neišbėgo ir pyragas gavosi be galo gardus. 🙂

Receptui reikės:

  • obuolių: 1 kilogramo
  • sviesto: 50 gramų
  • cukraus: 4 valgomųjų šaukštų
  • malto cinamono: 1 arbatinio šaukštelio
  • sluoksniuotos tešlos: 2 lakštų
  • kiaušinių trynių: 1
  • cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
  • vandens: 1 arbatinio šaukštelio

Paruošimas

  • Pradžioje obuolius nulupk, išimk sėklas ir supjaustyk maždaug vieno centimetro storio skiltelėmis.
  • Tada ant vidutinės kaitros keptuvėje išlydyk sviestą, supilk cukrų, cinamoną ir pakepk maždaug 2-3 minutes.
  • Sudėk obuolius ir, kartas nuo karto pamaišydamas, kepk maždaug 5-7 minutes, kad obuoliai suminkštėtų, bet nebūtų sukritę.
  • Nuimk nuo kaitros ir palik, kad atvėstų.
  • Tuomet perlenk vieną tešlos lakštą perpus ir per sulenkimą kas vieną centimetrą įstrižai įpjauk.
  • Tuomet į kepimo skardą ištiesk kepimo popierių ir ant jo padėk kitą tešlos lakštą.
  • Ant lakšto sudėk obuolius, palikdamas maždaug 1-2 centimetrus nuo kraštų.
  • Sumaišyk trynį, cukrų ir vandenį ir patepk gautu mišiniu kraštą – tai padeda tešlos lakštams sulipti.
  • Užklok obuolius kitu tešlos lakštu su įpjovomis, ir aptepk tešlą likusiu kiaušinio mišiniu.
  • Jeigu norisi, peiliu tešlos kraštuose padaryk įpjovimus – iškepęs pyragas gražiau atrodys. 🙂
  • Kepk įkaitintoje orkaitėje iki 220 laipsnių temperatūros, kol pyragas tampa dailios-rusvai auksinės spalvos.
  • Pjaustyk ir skanauk!

1 komentaras apie “Sluoksniuotos tešlos obuolių pyragas”

Parašykite komentarą