- Paruošimas: 25 min
- Gaminimas: 30 min
- Porcijos: 8
Neseniai Jums rodžiau kaip pagaminti apverstą pyragą su karamelizuotais bananais ir draugė pamačiusi tą įrašą primygtinai reikalavo išmėginti Gardu Gardu apverstą obuolių pyragą, pagal šį receptą. Tad vakar turėdama laiko būtent tai ir padariau, tik rinkausi kitokį papuošimą nei rekomendavo jie. Pyragas tikrai skanus, labai puikiai susivalgė prie puodelio kavos. Tik kitą kartą visai jo nepuoščiau – skanus tiesiog iškepęs, nebent užsuktų svečiai, tada puoščiau, kad gražiau atrodytų. 🙂
Receptui reikės:
Pyragui:
- obuoliai: 1 kilogramo
- cukrus: 100 gramų
- sviestas: 100 gramų
- sluoksniuota sviestinė bemielė tešla: 400 gramų
- vanilės ankštys: 1
Papuošimui (galite puošti kaip tik norisi):
- maskarponės sūris: 100 gramų
- šviežios šilauogės: 100 gramų
- švieži mėtos lapeliai
- netirpi cukraus pudra: žiupsnelio
Paruošimas
- Pradžioje obuolius nulupk ir supjaustyk maždaug maždaug vieno centimetro storio skiltelėmis.
- Tada į įkaitintą keptuvę po truputį berk cukrų bei judindamas keptuvę palauk, kol jis visas gražiai išsilydįs.
- Tuomet po truputį dėk kambario temperatūros sviesto gabaliukus ir nuolatos maišyk, kol visiškai ištirpsta bei susidaro vientisa masė.
- Į gautą masę sudėk obuolių skilteles, gerai išmaišyk.
- Vanilės ankštį perpjauk išilgai ir išskobk sėklytes, viską sumesk į keptuvę ir gerai išmaišyk.
- Per tą laiką, kol obuoliai karamelizuojasi, gražiai juos paskirstyk ant keptuvės dugno saulytės forma, iškočiok tešlą ir išpjauk keptuvės skersmens apskritimą.
- Juo uždenk karamelizuotus obuolius, tolygiai subadyk tešlos paviršių šakute ir kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių.
- Iškeptą pyragą idealiausia palikti visai nakčiai pastovėti, kad sutvirtėtų obuolių masė.
- Prieš patiekdamas dekoruok maskarponės sūrio rutuliukais, šviežiomis šilauogėmis, mėtos lapeliais ir apibarstyk cukraus pudra. Arba puošk pagal savo norus ir fantaziją!