Beatos obuolių pyragas su kondensuotu pienu

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 40 min
  • Porcijos: 8
Kaip jau minėjau, užėjo tikrų tikriausiai manija kepti pačius įvairiausius kepinius kepti su kondensuotu pienu, o pačiais geriausiais ir tikrai pavykusiais receptais dalintis su Jumis. Tad pamačius Beatos laidoje šį pyragą, tiesiog turėjau išmėginti be galo skaniai. Pagaminusi galiu pasakyti, ne tik atrodo skaniai, bet ir yra tikrai labai skanus. Todėl traukiu šį prie jau kitų pamėgtų savo receptų, naudojant kondensuotą pieną:
obuolių pyragas su varške ir kondensuotu pienu;
šlapias obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
kondensuoto pieno keksas su bananais;
marmurinis kondensuoto pieno keksas;
šokoladiniai keksiukai su kondensuotu pienu;
greitai pagaminami kondensuoto pieno keksiukai;

Receptui reikės:

  • kondensuotas pienas: 1 indelio
  • kiaušiniai: 3
  • sviestas: 100 gramų
  • miltai: 200 gramų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • obuoliai: pagal skonį (galima pakeisti 1 skardine konservuotų persikų)
  • migdolų drožlės (pabarstymui)

Paruošimas

  • Pradžioje puodelyje išlydyk sviestą.
  • Per tą laiką, kol sviestas lydosi į dubenį mušk tris kiaušinius ir lengvai išplak šluotele.
  • Tada į kiaušinius lėtai supilk sutirštintą pieną, masę visą laiką plakdamas šluotele.
  • Tuomet išlydytą sviestą taipogi įmaišyk į kiaušinių ir sutirštinto pieno masę.
  • Po to miltus sumaišyk su kepimo milteliais, įsijok į tešlą ir gerai išmaišyk šaukštu.
  • Į kepimo skardą įklok kepimo popierių ir supilk pasiruoštą tešlą.
  • Ant tešlos viršaus išdėliok obuolius arba konservuotų persikų puseles ir gausiai pabarstyk migdolų drožlėmis.
  • Kepk iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35-40 minučių.
  • Pjaustyk ir skanauk!


Parašykite komentarą