Paprastas ir drėgnas obuolių pyragas su aguonomis

  • Paruošimas: 15 min
  • Gaminimas: 50 min
  • Porcijos: 8

Neseniai rodžiau du savo mėgstamus obuolių pyragus, tai sluoksniuotos tešlos obuolių pyragas ir purus biskvitinis obuolių pyragas. O šiandien pristatau Jums dar vieną savo atradimą – paprasta, bet tuo pačiu drėgna ir nuostabų obuolių pyragą su aguonomis. Pyragas gaunasi be galo gardus, “šlapias”, ne per saldus. Tik obuolius rekomenduoju imti didesnius, kad pyrage nejaustumėte jų trūkumo. Jei obuoliai mažesni, galite jų imti tiesiog daugiau.

Beje, jeigu norisi paįvairinti skonį, dar galima įdėti ir riešutų. Bet ir be pyrago skonis tikrai nuostabus.

Receptui reikės:

  • kiaušinių: 4
  • cukraus: 150 gramų
  • vanilinio cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
  • sviesto: 4 valgomųjų šaukštų
  • miltų: 100 gramų
  • obuolių: 4
  • aguonų: 150 gramų

Paruošimas

  • Pirmiausia kiaušinių trynius, cukrų ir vaniliną išplak iki purumo.
  • Tada suberk sumaltus riešutus (jei juos naudosi), supilk ištirpintą sviestą ir miltus.
  • Tuomet įmaišyk kubeliais pjaustytus obuolius ir suberk aguonas.
  • Išplak iki standumo kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišyk į tešlą.
  • Pasiruoštą tešlą supilk į kepimo formą.
  • Kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45-50 minučių.
  • Pjaustyk ir skanauk!

Parašykite komentarą