- Paruošimas: 15 min
- Gaminimas: 60 min
- Porcijos: 2
Šį tinginių balandėlių gaminimo variantą, aš jau senokai nusižiūrėjau vienoje iš Beatos knygų (jau net nepamenu kurioje) ir dabar dažnai šitaip gaminu. Man patinka, kad darbo nedaug, o viskas labai gerai išsitroškina puode. Šis receptas vertas visų pagyrų, tad labai rekomenduoju ir Jums pasigaminti, jei dar nebandėte.
Beje, aš šį kartą gaminau iš kalakutienos, bet esu mėginusi ir kiaulienos faršą, vištienos faršą ir jautienos-kiaulienos faršą – visais variantas viskas gaunasi taip pat gerai. Tad rinkitės savo mėgstamą arba tą, kurį turite po ranka. 🙂
Beje, iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 10 kotletukų.
Receptui reikės:
- faršo: 500 gramų (šį kartą gaminau iš kalakutienos)
- ryžių: 100 gramų
- svogūnų: 1 didelio
- morkų: 2
- kopūsto: ketvirtadalio
- pomidorų padažo: 3 valgomųjų šaukštų
- grietinės: 3 valgomųjų šaukštų
Paruošimas
- Iš pradžių pasirinktą faršą ruošk, tarsi tiktiems balandėliams, – dėk mėgstamų prieskonių ir išvirtus ryžius.
- Tada smulkiai supjaustyk svogūną, sutarkuok morką, ir supjaustyk kopūstus (kaip troškinimui).
- Tuomet viską sluoksniuok į didelį puodą – svogūnus, ant jų morkas ir kopūstus.
- Įpilk šiek tiek vandens.
- Iš faršo suformuok mėsos kukulius (maždaug kotletų dydžio) ir išdėliok ant daržovių.
- Tuomet į dubenėlį pilk vandens, į jį dėk pomidorų padažą ir grietinę/grietinėlę (aš pati pyliau perpus; jeigu trūksta sūrumo, aštrumo ar kito – gali įberti mėgstamų prieskonių, arba žolelių). Išmaišyk ir užpilk ant mėsos kukulių puode.
- Troškink ant viryklės, ant mažos kaitros maždaug 60 minučių (kol viskas suminkštėja).
- Patiek ir skanauk!
Tikrai pats geriausias tinginio balandėlių paruošimo variantas. Labai jį mėgstu. 😉