Kėdainių blynai su mėsos faršu ir spirgučių padažu

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 15 min
  • Porcijos: 4
Kėdainių blynai su mėsos faršu ir spirgučių padažu – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris žavi savo sodriu skoniu ir sočiais ingredientais. Tai puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei, kai norisi ko nors tikrai lietuviško. Blynai gaminami iš bulvių tarkio, kuris gausiai papildomas mėsos faršu, suteikiančiu patiekalui baltymų ir sotumo. O visą patiekalą vainikuoja traškūs spirgučiai, kurie suteikia ne tik papildomo skonio, bet ir malonios tekstūros.

Jeigu ieškote recepto, kuris primintų namų jaukumą ir senelių virtuvės kvapą, šis patiekalas jums tikrai patiks! Jis lengvai paruošiamas, o produktus galima rasti kiekvienuose namuose. Be to, tai sotus patiekalas, kuris puikiai tiks tiek šeimos vakarienei, tiek savaitgalio pietums.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Bulvės gali būti keičiamos saldžiomis bulvėmis, jei norite lengvesnės ir saldesnės variacijos.
  • Kiaulienos faršą galima pakeisti jautienos, vištienos ar net kalakutienos faršu, priklausomai nuo pageidaujamo skonio ir maistingumo.
  • Spirgučius galima pakeisti skrudintu svogūnu arba grybais, jei norite vegetariškos versijos.
  • Klasikiniai kvietiniai miltai gali būti keičiami avižiniais arba kukurūzų miltais, jei netoleruojate glitimo.
Patiekalo gaminimo patarimai
  • Kad bulvių tarkis nebūtų pernelyg skystas, svarbu gerai nuspausti skystį.
  • Jei norite dar traškesnių blynų, kepkite juos ant stiprios ugnies ir naudokite daugiau aliejaus.
  • Spirgučių padažui galite pridėti grietinės, kad jis būtų kremiškesnis.
Kalorijos

  • Visame patiekale yra apie 2400 kcal.
  • Vienoje porcijoje (iš keturių) – apie 600 kcal.

Receptui reikės:

  • Bulvės: 1 kg
  • Mėsos faršas (kiaulienos arba kitas pagal pageidavimą): 300 g
  • Kiaušiniai: 2 vnt.
  • Kvietiniai miltai: 2 valg. šaukštai
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį
  • Svogūnas: 1 vidutinio dydžio
  • Augalinis aliejus kepimui: 4 valg. šaukštai
Spirgučių padažui
  • Rūkytos šoninės arba lašinių: 100 g
  • Grietinė: 150 g
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį
  • Svogūnas: 1 vnt.

Paruošimas

  • Bulvių paruošimas. Bulves nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka.
  • Nuspauskite susidariusį skystį, palikite tik krakmolingą masę.
  • Mėsos paruošimas. Svogūną smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su mėsos faršu. Pagardinkite druska bei pipirais.
  • Tešlos maišymas. Tarkuotas bulves sumaišykite su kiaušiniais ir miltais. Jei tešla atrodo per skysta, galite įdėti dar truputį miltų.
  • Blynų formavimas. Ant keptuvės su įkaitintu aliejumi dėkite dalį bulvių masės, ant jos – mėsos įdarą, o tada uždenkite dar vienu bulvių sluoksniu.
  • Kepimas. Blynus kepkite vidutinėje kaitroje apie 5-7 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus ir taps traškūs.
  • Padažo ruošimas. Rūkytą šoninę supjaustykite smulkiais kubeliais ir apkepkite keptuvėje iki traškumo. Suberkite smulkintą svogūną ir pakepkite iki auksinės spalvos. Sumaišykite su grietine ir pagardinkite druska bei pipirais.
  • Patiekimas. Kėdainių blynus patiekite su spirgučių padažu ir, jei pageidaujate, papildomai grietine ar raugintais agurkais.
  • Santrauka: Kėdainių blynai su mėsos faršu ir spirgučių padažu – tai vienas iš populiariausių lietuviškų patiekalų, kuris džiugina savo sodriu skoniu ir sotumu. Traškūs bulvių blynai puikiai dera su sultingu mėsos įdaru bei kvapniu spirgučių padažu. Tai patiekalas, kurį verta įsitraukti į savo tradicinį receptų rinkinį ir palepinti namiškius tikra lietuviška klasika!

1 komentaras apie “Kėdainių blynai su mėsos faršu ir spirgučių padažu”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą