Lietiniai blynai su faršu ir sūriu

Lietiniai blynai su faršu ir sūriu

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 10 min Porcijos: 4 Lietiniai blynai su faršu ir sūriu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris sužavės tiek vaikus, tiek suaugusiuosius. Šie blynai puikiai tinka tiek kasdieniam stalui, tiek ypatingesnėms progoms, nes juos lengva pagaminti, o skonis yra nepakartojamas. Minkšti, ploni lietiniai blynai su sultingu faršo ir tirpstančio sūrio įdaru – … Skaityti toliau

Kėdainių blynai su mėsos faršu ir spirgučių padažu

Kėdainių blynai su mėsos faršu ir spirgučių padažu

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 4 Kėdainių blynai su mėsos faršu ir spirgučių padažu – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris žavi savo sodriu skoniu ir sočiais ingredientais. Tai puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei, kai norisi ko nors tikrai lietuviško. Blynai gaminami iš bulvių tarkio, kuris gausiai papildomas mėsos faršu, suteikiančiu patiekalui baltymų ir … Skaityti toliau

Minkšti, paprasti ir labai skanūs čeburekai su mėsa

Minkšti, paprasti ir labai skanūs čeburekai su mėsa

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 4 Minkšti, paprasti ir labai skanūs čeburekai su mėsa – tai tradicinis rytietiškas patiekalas, kuris tapo nepaprastai populiarus ir Lietuvoje. Šie namų gamybos čeburekai pasižymi ypatingai traškiu paviršiumi ir sultingu vidumi, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Receptas atkeliavo iš mano močiutės užrašų, kuriuos ji kaupė dešimtmečius, išbandydama ir tobulindama … Skaityti toliau

Naminis netikras zuikis iš faršo ir kumpio gabaliukų

Naminis netikras zuikis iš faršo ir kumpio gabaliukų

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 8 Netikras zuikis – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris kaskart sukelia nostalgiškų prisiminimų apie vaikystės pietus pas močiutę ar tradicines šeimos vakarienes. Šis patiekalas ypač vertinamas dėl savo universalumo ir galimybės improvizuoti su ingredientais. Tradicinis receptas jungia paprastumą su ypatingu skoniu, o netikras zuikis tampa ne tik skania … Skaityti toliau

Tarkuotų bulvių cepelinai su mėsa ir svogūnų-spirgučių padažu

Tarkuotų bulvių cepelinai su mėsa ir svogūnų-spirgučių padažu

Paruošimas: 90 min Porcijos: 6 Tarkuotų bulvių cepelinai yra vienas iš labiausiai mylimų lietuviškų patiekalų, kuris jau šimtmečius puikuojasi ant mūsų stalų. Šis tradicinis valgis, dar vadinamas didžkukuliais, yra tikras lietuviškos virtuvės pasididžiavimas, kuris reikalauja kruopštaus pasiruošimo ir meilės maisto gaminimui. Cepelinai yra puikus pasirinkimas šeimos pietums, ypatingoms progoms ar tiesiog norint pasimėgauti autentišku lietuvišku … Skaityti toliau

Kiaulienos kotletai su česnakiniu sūrio įdaru

Kiaulienos kotletai su česnakiniu sūrio įdaru

Paruošimas: 60 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 6 Kiaulienos kotletai su česnakiniu sūrio įdaru yra vienas iš tų patiekalų, kurie sukelia nostalgiją ir primena namų šilumą. Šis receptas sujungia sultingą kiaulienos faršą su pikantišku česnako ir tirpstančio sūrio įdaru, sukuriant nepakartojamą skonio derinį. Kotletai yra lengvai paruošiami, o jų skonis patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. … Skaityti toliau

Grybais įdaryti, troškinti kiaulienos kotletai morkose su grietinėle

Grybais įdaryti, troškinti kiaulienos kotletai morkose su grietinėle

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 35 min Porcijos: 4 Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori paįvairinti tradicinius kotletus ir suteikti jiems naujų skonių. Grybų įdaras praturtina kotletus miško aromatu, o morkos ir grietinėlė suteikia švelnumo bei saldumo. Tai sotus ir maistingas patiekalas, kuris tikrai patiks jūsų šeimai. Galimos ingredientų alternatyvos Kiaulienos faršas: Galite naudoti … Skaityti toliau

Autentiški spagečiai su mėsos padažu

Autentiški spagečiai su mėsos padažu

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 4 Spagečiai su mėsos padažu, dar žinomi kaip Bolonijos spagečiai, yra vienas iš tų patiekalų, kurie sujungia paprastumą ir nepakartojamą skonį. Šis klasikinis itališkas receptas yra mėgstamas visame pasaulyje dėl savo turtingo ir aromatingo padažo, kuris puikiai dera su al dente išvirtais spagečiais. Nors tradiciškai šis patiekalas kilęs … Skaityti toliau

Troškinti tinginių balandėliai su kopūstais

troškinti tinginių balandėliai su kopūstais

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 40 min Porcijos: 6 Tinginių balandėliai – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris leidžia mėgautis balandėlių skoniu be ilgo ir sudėtingo paruošimo proceso. Šis receptas puikiai tinka tiems, kurie nori greitai ir lengvai paruošti skanų bei sotų patiekalą visai šeimai. Galimos ingredientų alternatyvos: Malta mėsa: vietoje kiaulienos galite naudoti jautieną, vištieną ar … Skaityti toliau

Balandėlių apkepas su daržovėmis

Balandėlių apkepas su daržovėmis

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 6 “Balandėlių apkepas su daržovėmis” – tai patiekalas, kuris yra ne tik skanus, bet ir maistingas, tinkantis visai šeimai. Šio patiekalo pagrindinis ingredientas – malta kiauliena, puikiai papildyta daržovėmis, tokiomis kaip kopūstas, morkos ir svogūnai. Daržovės ne tik suteikia patiekalui papildomą skonį ir tekstūrą, bet ir praturtina jį … Skaityti toliau

Įdaryti vištienos ketvirčiai su malta kiauliena

Įdaryti vištienos ketvirčiai su malta kiauliena

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 40 min Porcijos: 5 Sveiki ir sveiki atvykę į mano virtuvę! Šiandien noriu pasidalinti vienu iš mano mėgstamiausių receptų – Įdaryti vištienos ketvirčiai su malta kiauliena. Šis patiekalas yra ne tik skanus, bet ir labai maistingas. Vištiena yra puikus baltymų šaltinis, kuris padeda raumenų augimui ir atsigavimui. Tuo tarpu kiauliena suteikia … Skaityti toliau

Netikras zuikis su morkomis

Netikras zuikis su morkomis

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 6 Tai tikriausiai pats geriausias mano šių metų atradimas – netikras zuikis su morkomis. Morkos jame dera tiesiog tobulai. Itin džiaugiuosi išmėginusi šį savo draugės pasiūlytą, tikrai šitaip gaminsiu ir ateityje, kai norėsiu kitokių skonių nei anksčiau. Labai rekomenduoju tai padaryti ir Jums. Esu tikra, kad toks variantas … Skaityti toliau

Tarybinis senovinis šnicelis su juoda duona ir baltu padažu

Tarybinis senovinis šnicelis su juoda duona ir baltu padažu

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Neseniai rodžiau kaip pagaminti muštos mėsos šnicelį, kurį Jūs labai išgyrėte. O šį kartą skaniems ir sotiems pietums – maltos kiaulienos šnicelis su juoda duona. Toks nostalgija dvelkiantis patiekalas yra greit paruošiamas ir neužima daug laiko. Iš nurodytų ingredientu pavyksta paruošti 6-7 vidutinio dydžio šnicelius. Tokį šnicelį itin tinka skanauti … Skaityti toliau