Netikras zuikis su morkomis

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 60 min
  • Porcijos: 6
Tai tikriausiai pats geriausias mano šių metų atradimas – netikras zuikis su morkomis. Morkos jame dera tiesiog tobulai. Itin džiaugiuosi išmėginusi šį savo draugės pasiūlytą, tikrai šitaip gaminsiu ir ateityje, kai norėsiu kitokių skonių nei anksčiau. Labai rekomenduoju tai padaryti ir Jums. Esu tikra, kad toks variantas Jums labai patiks!

Beje, šiais netikrais zuikiais jau dalinausi anksčiau:
netikras zuikis su obuoliais, pagal Beatą;
senovinis netikras zuikis su kiaušiniu;
netikras zuikis su grybais Velykoms;

O dabar einame gaminti varianto su morkomis!

Receptui reikės:

  • kiaulienos faršo: ~1 kilogramo (galima naudoti ir maišytą jautienos-kiaulienos faršą)
  • svogūnų: 2
  • morkų: 2
  • česnako: 2 skiltelių
  • druskos
  • pipirų
  • raudonųjų paprikų miltelių
  • raudonėlio
  • baziliko
  • mairūno
  • kiaušinių: 1
  • batono: 2 riekelių
  • aliejaus (kepimui)

Paruošimas

  • Iš pradžių batoną išmirkyk piene.
  • Tada nusunk ir sudėk į kiaulienos faršą (kaip minėjau tinka ir maišytas jautienos-kiaulienos faršas).
  • Morkas sutarkuok.
  • Tuomet svogūnus taip pat sutarkuok.
  • Morkas bei svogūnus pakepink keptuvėje, ant šlakelio įkaitinto aliejaus.
  • Pakepintas morkas ir svogūnus sudėk į faršą, įspausk česnaką, suberk prieskonius bei įmušk kiaušinį.
  • Viską sumaišyk bei formuok vieną didelį arba 2 mažus netikrus “zuikius”. Aš pati visada dar šalia pridedu pasikepti apvirtų bulvyčių, nes mūsų šeimai jos čia itin tinka, bet tai tikrai nėra privaloma.
  • Kepk iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-60 minučių (priklausomai kepi vieną ar du zuikius ir priklausomai nuo turimos orkaitės).
  • Patiek ir skanauk!

Parašykite komentarą