Meksikietiška čili sriuba su jautiena ir konservuotomis pupelėmis

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 4

Ir kas gi galiau labiau sušildyti, kai už lango lietus (šiandien toks pavasaris, kuris labiau primena rudenį) jeigu ne dubenėlis garuojančios meksikietiškos čili sriubos su jautienos faršu. Man asmeniškai sriuba tai virtuvės jaukumo ir šilumos atspindys.

Kadangi nusipirkau pomidorų, kurie visiškai be skonio, praradę tiek savo kvapą, tiek savo skonį, tai sugalvojau, kad galutinai netektų jų išmesti, išvirti sriubą su jais. Kad iš savęs daugiau pomidorų skonio sriuba turėtų, dar ją pagardinau šaukštu pomidorų pastos. Tokia sriubą galite virti ir su konservuotais pomidorais.

Beje, šią sriubą itin skanu patiekti su česnakiniu batonu. 🙂

Receptui reikės:

  • jautienos faršo: 300 gramų
  • svogūnų: 1 didelio
  • česnako: 2 skiltelių
  • pomidorų pastos: 1 valgomojo šaukšto
  • konservuotų raudonųjų pupelių: 1 indelio
  • pomidorų: 3 didelių
  • ryžių: 2 valgomųjų šaukštų
  • aliejaus: šlakelio
  • druskos: pagal skonį
  • pipirų: žiupsnio
  • saldžiosios paprikos miltelių: žiupsnio
  • čili: žiupsnio
  • česnakinio batono: patiekimui (nėra būtina)

Paruošimas

  • Pradžioje aliejuje pakepink susmulkintą svogūną ir česnaką.
  • Kai jau jie suminkštėja, sudėk jautienos faršą. Išmaišyk ir pakepink maždaug 5 minutes.
  • Pomidorus nulupk ir supjaustyk smulkiais kubeliais. Suberk į keptuvę ir dėk pomidorų pastos.
  • Berk druskos, pipirų, čili ir paprikos miltelių. Visą masę patroškink maždaug 10 minučių.
  • Supilk į puodą, užpilk vandeniu ir suberk ryžius. Pavirk maždaug 15 minučių, kol ryžiai išverda.
  • Suversk konservuotas pupeles. Pakaitink sriubą dar kelias minutes, kad visi skoniai “susidraugautų” tarpusavyje.
  • Patiek ir skanauk!

4 komentarai apie “Meksikietiška čili sriuba su jautiena ir konservuotomis pupelėmis”

Average
5 Based On 4

Parašykite komentarą