6 paprasti būdai kaip papildyti maisto racioną baltymais be mėsos

Pridėkite baltymų į savo racioną jau šiandien!

Baltymai yra esminė maisto medžiaga, atliekanti svarbų vaidmenį daugelyje kūno funkcijų, įskaitant audinių statybą ir atstatymą, raumenų masės palaikymą ir sotumo jausmą. Nors mėsa yra geras baltymų šaltinis, yra daugybė kitų būdų kaip galima papildyti savo maisto racioną nenaudojant mėsos. Šiame straipsnyje pasidalinsime šešiais paprastais būdais, kaip savo racione pridėti baltymų be mėsos. Šie patarimai … Skaityti toliau

Kaip pasigaminti kokteilį?

Kaip pasigaminti kokteilį namuose?

Uogų kokteilis Receptas: 200 g vyšnių ir mėlynių mikso, 100 g braškių. Gerai nuplaukite uogas ir suplakite trintuve. Tada įdėkite 1/4 prinokusio avokado ir apie 100 ml natūralaus jogurto be skonių. Ir vėl suplakite. Egzotiškas kokteilis Receptas: 1 bananas, 3 persikai, 200 ml nesaldinto jogurto be priedų, 10 g vanilinio cukraus, 2 šaukštai šviežių apelsinų sulčių, 1 valg. … Skaityti toliau

Gydomieji mišiniai su medumi

Pagaliau atėjus tikrai žiemai bei spustelėjus šaltukui dažną mūsų pradėjo persekioti peršalimo ligos bei įvairūs virusai. Norint to išvengti reikia stiprinti imuninę sistemą. Štai pateikiame Jums keletą liaudies medicinos receptų su medumi, kurie padės sustiprinti įmunitetą ar išsigydyti tam tikrą negalavimą. Peršalimo ligos Visų peršalimo ligų veiksmingiausi vaistai yra imbiero šaknis, medus ir citrina. Sumalkite … Skaityti toliau

Ar galima kepti su medumi?

Ar galima kaitinti ar kepti medų?

Portalo valgo.me lieknėjimo, sveikatingumo ir mitybos specialistė  atsako į skaitytojos klausimą: ar galima kepti su medumi? “Jei atsakyti trumpai – nerekomenduočiau”, – sako Karolina Puodžiūtė.

Kaip pagaminti guliašą?

Kaip pagaminti namini guliašą?

Nepaisant to, kad Vengrija laikoma guliašo gimtine, lietuvos namų šeimininkės sugebėjo pakeisti šį patiekalą taip, kad jis tikrai taptų mūsų nacionaliniu patiekalu.

🤔 Kas yra guliašas?

Lietuvoje guliašu vadina mėsą, supjaustyta smulkiais gabalėliais, kuri verdama dideliame kiekyje tiršto ir aromatingo padažo. Guliašas patiekiamas su įvairiais garnyrais – ryžiais, virtomis bulvėmis, troškintomis daržovėmis ir kt.


☝️ Patarimai ruošiant guliašą

Kad guliašas būtų sultingas ir skanus, turite skirti daug dėmesio mėsos pasirinkimui. Jei guliašui gaminti imate jautieną, turite paimti mentę, užpakalinės kojos minkštimą ar nugarinę.

Jei ruošiate kiaulienos guliašą, geriau pasiimkite sprandinę ar nugarinę, liesos kietos kiaulinos dalys netinka guliašui virti, nes tokiu atveju mėsa gausis per sausa ir kieta.

🥘 Kaip išsivirti skanų guliašą?

Svarbus dalykas: mėsa turi būti visiškai išvalyta nuo plėvelių ir kremzlių, gali būti palikti tik ploni riebalų sluoksniai.

Kiaulienos guliašas
Kiaulienos guliašas su bulvėmis
  • Mėsa gausis sultingesnė, jei prieš troškinant ją šiek tiek pakepinsite. Tokia mėsa troškinama mažiausiai pusantros valandos.
  • Jei norite gaminti guliašą su daržovėmis, turite pasiimti daržovių tiek, kiek ir mėsos.
  • Guliašas ruošiamas puode su storu dugnu, pavyzdžiui, ketaus puode.
  • Norėdami gauti tirštą padažą, leidžiama vietoj miltų naudoti krakmolą,. Įmaišykite šaukštelį krakmolo šaltame vandenyje ir, maišydami, įpilkite skysčio į puodą. Jei padažas neatrodo toks tirštas, kokio reikia, pakartokite veiksmą.

🥄 Guliašo receptas

Taigi, norint pagaminti klasikinį jautienos guliašą, jums reikia 1 kg mėsos.

  1. Nuplaukite mėsą po tekančiu vandeniu, supjaustykite mažais kubeliais (maždaug po 20 gramų), padėkite ant rankšluoščio, kad nuo mėsos nutekėtų vanduo, pabarstykite juodaisiais pipirais.
  2. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus.
  3. Meskite mėsą į keptuvę ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.
  4. Perkelkite mėsą į puodą.
  5. Norėdami paruošti padažą, turite naudoti kitą keptuvę. Ant jos suberkite 2 šaukštus miltų, pakepinkite (miltai turėtų įgyti gražų auksinį atspalvį).
  6. Smulkiai supjaustykite 2 svogūnus ir tiek pat morkų, pakepinkite keptuvėje, kurioje buvo kepta mėsa.
  7. Į svogūnus ir morkas įpilkite kelis šaukštus pomidorų pastos, skrudintų miltų, viską išmaišykite. Gautą masę supilkite į mėsą.
  8. Tada įpilkite vandens – kad mėsa būtų apsemta. Pasūdom ir įdedame maltus juoduosius pipirus.
  9. Guliašą troškinkite ant silpnos ugnies pusantros valandos, nepamiršdami retkarčiais pamaišyti.

Nauji guliašo receptai


Trapi tešla

Trapios tešlos receptas

Šią tešlą paruošti labai lengva, tačiau kočioti yra gan sudėtinga: trūkinėja kraštai, tešla “mėgsta” lipti prie stalo ar kočėlo. Prieš kočiojant tešlą, pabarstykite stalo paviršių ir tešlą miltais ar cukraus pudra. Bekočiojant tešlą karts nuo karto kilstelkite ir po apačia pabarstykite miltų ar cukraus pudros. Trapios tešlos receptas Gamindami tešlą stenkitės minimaliai ją maišyti, nes … Skaityti toliau