Kaip pjaustyti svogūną?

Dažniausiai šeimininkaujant virtuvėje nupjauname abu svogūno galus, perpjaunam jį pusiau, tada kiekvieną puselę išilgai ir po to skersai pjauname. Toks pjaustymo būdas yra neteisingas, norint svogūną supjaustyti kubeliais.

Parodysime paprastą būdą, kaip lengvai ir greitai supjaustyti svogūną kubeliais.

Nulukštentam svogūnui nupjauname galą su uodegėle (šaknų galiuko nupjauti nereikia).

Kiekvieną puselę įpjauname išilgai ( iki svogūno šaknų galiuko).

Tokiu būdu įpjautas svogūnas neišsibarsto, jo nereikia prilaikyti iš šonų.

Dabar lengvai pjaustome skersai, kad išeitų kubeliai.


Pjaustant tokiu būdu sutaupysite laiko, neašarosite, nes supjaustysite žymiai greičiau.

Sužinoję šias penkias greitas ir lengvas pjaustymo bei lupimo gudrybes, svogūnus paruošite be ašarų! 🔪🧅

  • 0:10 Greitas ir lengvas būdas nulupti svogūną: tiesiog nurėžkite abu svogūno galus ir lupkite.
  • 0:18 Kiniškam troškiniui: svogūną supjaustykite kubeliais – nupjaukite vieną svogūno pusę, perrėžkite keletu horizontalių bei vertikalių pjūvių. Būkite atsargūs – neįsipjaukite.
  • 0:33 Pjaustymas skiltelėmis: svogūną nulupkite, perpjaukite pusiau, išilgai supjaustykite skiltelėmis – baigta!
  • 0:49 Mėsainiui tiks ploni svogūno griežinėliai: svogūną padalinkite per pusę, supjaustykite pusžiedžiais. 🧅🍔
  • 1:00 Erzina aitrus kvapas? Susmulkintus svogūnus pamerkite į vandenį. 🚫👃
  • 1:12 Keptiems svogūnų žiedams: nupjaukite dalį svogūno – pjaustoma daržovė išliks stabili.

Kaip valyti krevetes?

Kaip greitai nuvalyti krevetes

Kaip namuose išvalyti šviežias, virtas ir užšaldytas krevetes nuo kiautų. Daugelis žmonių mėgsta krevetes naudoti gamindami įvairius patiekalus. Prieš ruošiant tokius patiekalus, krevetės turi būti nuluptos. Žinoma, prekybos centre galite nusipirkti nuluptų ir virtų krevečių, kurios vėliau yra užšaldomos, tačiau turėtumėte suprasti, kad tokios krevetės savo skoniu gerokai prastesnės ne tik prieš šviežias, tačiau ir … Skaityti toliau

Kaip nuvalyti granatą?

Kaip greitai nuvalyti granatą?

Granatai yra vienas iš seniausių kultūrinių augalų, jau nuo seno yra įrodyta jų nauda mūsų sveikatai. Jų sultys dar vadinamos antruoju mūsų krauju. Tai puikus vitaminų ir mikroelementų šaltinis pavasariais, kuomet po žiemos organizmui gerokai trūksta aktyviųjų medžiagų. Daugelis žmonių atsisako vartoti šį vaisių, nes jie nežino, kaip jį valyti, nepažeidžiant sėklų.

Daugiau informacijos apie tai, kaip greitai nuvalyti granatą nepažeidžiant sėklų, žr. šį vaizdo įrašą:

Kaip nulupti granatą?

https://youtu.be/K8uMwYcFgkM
Granatai yra vienas iš seniausių kultūrinių augalų

Kaip išpjauti žuvies filė

Pirmas būdas, tinkantis tiek didelėms, tiek mažoms žuvims: Jei reikia, nuvalykite žvynus. Prie pat galvos peiliu padarykite maždaug 45° įpjovimą, kol jis atsirems į žuvies stuburkaulį. Pjaunant palei stuburkaulį ir stengiantis palikti kuo mažiau mėsos ant kaulų, atskirkite filė nuo kaulų. Stenkitės pajusti, kur yra kaulai ir pjaunant glauskite prie jų peilį. Bepjaunant kita ranka … Skaityti toliau

Kaip išdarinėti vištą

Kaip išdarinėti vištą patarimai

Kiek pasitreniravus vištą išdarinėti galima labai greitai, per porą minučių ar net greičiau! Svarbiausia turėti aštrų peilį stora geležte, be jo – vargas. Pirkti neišdarinėtą vištą pigiau, o svarbiausia, turėsi vištos kaulų iš kurių galėsi išsivirti nuostabiai aromatingą vištienos sultinį.

10 Naujausių receptų su vištiena

[RSSImport display=”10″ feedurl=”https://valgome.lt/receptai/recipe-tag/vistiena/feed/” use_simplepie=”true”]
  • Peilio galu apipjaukite išsišakojusį krūtinkaulio kaulą. Tvirtai suimkite pirštais ir ištraukite jį, pašalinus šį kaulą bus daug lengviau išpjauti krūtinėlę. 
  • Pakelkite vištą ir, laikant už sparnelio, apipjaukite mėsą kiek žemiau sąnario. Padėkite sparnelį ant pjaustymo lentos, apverskite peilį ir stipriai stuktelkite per kaulą- sparnelis turėtų gražiai nuskilti (sparnelių neišmeskite, panaudokite juos sultiniui). Pakartok tą patį su kitu sparneliu.
  • Įpjaukite odą tarp šlaunelės ir krūtinėlės. Išnarinkite koją iš sąnario ir ją nupjaukite, stengiantis nepalikti mėsos. Pakartokite tą patį su kita koja.  
  • Įpjaukite krūtinėlę išilgai krūtinės kremzlės. Stengiantis nepalikti mėsos ant kaulo nupjaukite krūtinėlę, kol pasieksite sparnelio sąnarį. Perpjaukite peiliu taikydami tarp kremzlių – krūtinėlė turėtų atsiskirti nuo kaulo. Pakartokite su kita krūtinėlės puse. 
Kaip išdarinėti vištą?


Kiek pasitreniravus vištą išdarinėti galima labai greitai