Kiek laiko reikia kepinti ir virti

Kiauliena, aviena ir paukštiena

Viščiuko krūtinėlė su kaulu 45 min
Viščiuko kulšis 45 min
Viščiukas, 1400 g 1 ½ valandos
Kumpio mėsos kepsnys, ¾ kg 50 min
Avies koja , 1 ½ kg 1 ½ valandos
Sprandinės filė, 1 ½ kg 1 ¾ valandos
Kiaulienos sprandinė su luobele ir be kaulų, 2 kg 1 ½ valandos
Šonkaulių kepsnys, 1 ½ kg 1 ½ valandos
Avienos nugarinė, 2 ½ kg 1 ½ valandos
Visa kalakuto krūtinėlė 50 min
Kalakuto kulšis 50 min

Jautiena (kepimo trukmė po apskrudinimo keptuvėje ar puode)

Kiuvetė, 1 kg 40-60 min
Bifšteksas iš filė, 1 kg 1 valanda
Antrekotas be kaulų, 1 ¾ – 2 kg 1 ½ – 2 valandos
Antrekotas su luobele ir šlaunele, 3 kg 2 -2 ½ valandos
Jautienos kepsnys, vidinė šlaunis, ¾ – 1 kg 1 valanda
Jautienos pasturgalio mėsa, ¾ – 1 kg 40-60 min
Mentė su kaulu, 1 kg 2 ½ valandos
Jautienos filė, 1 kg 45-60 min
Nugarinė, ¾ kg 30 min

Veršiena (kepimo trukmė po apskrudinimo keptuvėje ar puode)

Vidinė šlaunis, vidutinio riebumo, 1 kg 1 valanda
Filė su riebalais ir kaulu, 3 kg 1 -1 ½ valandos
Filė su riebalais, be kaulų, 1 kg 1 valanda
Mentė su kaulu, 1 kg 1 ½ – 2 valandos
Veršio filė, ¾ – 1 kg 45 min
Nugarinė, ¾ kg 30 min
Veršienos filė bifšteksas, ¾ – 1 kg 45-60 min
Veršienos pasturgalio mėsa, ¾ – 1 kg 30 – 40 min
Sisäfilee, ¾ kg 30 min

Vidutinė kepimo trukmė puode po apskrudinimo

Mėsa
Viščiukas, 1400 g 50-75 min
Viščiuko krūtinėlė su kaulu 40 min
Jautienos filė (įskaitant apskrudinimo trukmę) 35 min
Kiaulienos medalionai, apie 350 g 20-25 min
Kiaulienos nugarinė, apie 450 g 15 min
Avienos mentė 1 ½ valandos
Visa kalakuto krūtinėlė 45 min
Veršienos kepsnys, 1 kg 1 ¼ valandos

Vidutinė virimo trukmė

 Daržovės
Šparagai 3-4 min
Žalios pupelės 10 min
Supjaustytos morkos 5-10 min
Visas žiedinis kopūstas 15 min
Kukurūzų burbuolė 5-7 min
Lapinis kopūstas 15-20 min
Nesmulkintas poras 10-20 min
Bulvės 15 -30 min

Vidutinė virimo trukmė

 Mėsa
Jautiena, 2 kg 2 ½ valandos
Veršiuko liežuvis 2 – 2 ¼ valandos
Viščiukas 1 valanda
Višta 2 – 3 valandos
Rūkyta kiaulienos nugarinė 45 min
Kiaulienos šoninė su raumenų sluoksneliais (sūdyta arba nesūdyta) 1 valanda
Veršiena, 2 kg 1 ½ – 2 valandos
Porsaan suikaleet, suolattu tai suolaton 1 tunti

Vidutinė virimo trukmė

 Žuvis
Menkė 15-20 min
Vėjažuvė 10-12 min
Silkė 10-12 min
Skumbrė 10-12 min
Plekšnė, upinė plekšnė ar panaši žuvis 10-12 min
Lašiša 20-30 min
Upėtakis 8-10 min
Otas ar panaši žuvis 20 -30 min