Vištienos sultinys su makaronais

Vištienos sultinio su makaronais receptas

Paprastas vištienos sultinys yra lengviausias ir dietiškiausias iš visų galimų. Nenuostabu, kad toks sultinys išgelbsti net tada, kai jaučiatės blogai. Į vištienos sultinį verta įdėti šiek tiek daržovių ir makaronų – ir visavertė sriuba yra paruošta. Paruošimo laikas: 40 min. Porcijos: 2 asmenims Ingredientai: Vištienos filė – 1 vnt.; Morkos – 1 vnt.; Svogūnai – … Skaityti toliau

Naminis kiaulienos kumpis

Naminio kiaulienos kumpio receptas

Sultinga ir kvapni “Naminė” kiauliena. Tai puikus mėsos užkandis šventiniam stalui ir ne tik. Taip paruošta mėsa gali būti naudojama ruošiant įvairias salotas, gaminant sumuštinius, patiekiant su daržovėmis ar tiesiog supjausčius. Ingredientai: Kiauliena – 700-800; Druskos – 2 a.š.; Saldžiosios paprikos – 2 a.š.; Džiovinto baziliko – 1 a.š.; Prieskonių mėsai – 2 a.š.; Česnako … Skaityti toliau

Kiek virti kalakutieną?

Kaip ir kiek laiko reikia virti kalakutieną

Kaip ir kiek laiko reikia virti kalakutieną, kad ji būtų sultinga ir skani? Visos kalakutienos, šlaunelių, kulšelių, filė ir net subproduktų virimo paslaptys.

Kiek virti triušieną?

Kaip ir kiek laiko reikia virti triušieną

Šiandien sužinosite, kaip tinkamai virti triušį vaikui, sriubai, o taip pat kiek laiko reikia virti triušieną, kol ji suminkštės.

Sultinys – kaip išvirti vištienos sultinį?

Gerai paruoštas vištienos sultinys yra aromatingas, bet neutralaus skonio. Kadangi jis gali būti naudojamas kaip pagrindas sriuboms ar padažams gaminti, jis turėtų maloniai kvepėti, tačiau neužgožti patiekalo skonio. Sultinys ilgai virinamas ne vien tam, kad išgauti gerą kvapą, bet ir tam, kad iš kaulų išsiskirtų želatina, kuri sutirština padažus.

Ingredientai:

  • 1kg vištos kaulų;
  • 2,5l vandens;
  • 1 šaukšto aliejaus;
  • 300g svogūno, supjaustyto vidutinio dydžio gabalėliais;
  • 150g morkų, supjaustytų vidutinio dydžio gabalėliais;
  • 150g saliero, supjaustyto vidutinio dydžio gabalėliais;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 1 lauro lapo;
  • 2 šakelių čiobrelio;
  • keleto petražolių stiebų.

Sultinio paruošimas:

1. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite didelį puodą ir įpilkite aliejaus. Sudėkite svogūną, morkas bei salierą ir pakepinkite 8-10 minučių, kol suminkštės. Sudėkite kaulus, lauro lapą, čiobrelį, česnaką, petražolių stiebus ir užpilkite šaltu vandeniu.

2. Užvirkite sultinį ir virinkite 4 valandas ant nedidelės ugnies, nugriebiant riebalus ir į paviršių iškilusius nešvarumus. Perkoškite ir atvėsinkite išvirusį sultinį, jei reikia, nugriebkite likusius riebalus.

Laikykite šaldytuve maždaug savaitę, praėjus kelioms dienoms prieš vartojant paragaukite sultinio, ar nesurūgęs. Sultinį taip pat galima užšaldyti kameroje, taip jis išsilaikys kelis mėnesius. Aš sultinį dalinu į kelias dalis ir užšaldau plastikiniuose maišeliuose.

Vištienos sriubos video receptas