Makaronai su vištiena: 10 skanių patiekalų

Makaronai su vištiena: 10 skanių patiekalų

Kiekvienos šeimininkės kulinarinėje knygoje turėtų būti keli makaronų su vištiena gaminimo receptai. Tokie patiekalai praverčia, kai reikia greitai, skaniai ir sočiai pavaišinti šeimą ar netikėtus svečius. Dalinamės 10 geriausių receptų! Makaronai su vištiena ir grybais kreminiame padaže Klasikinis receptas, kurį nesunkiai pagaminsite vos per pusvalandį. Reikės: 1 pakuotės spagečių, 900 g vištienos filė, 300 g … Skaityti toliau

Perlinių kruopų košė su morkomis, paprikomis ir saulėje džiovintais pomidorais

Perlinių kruopų košė

Kiek pamenu visi dietologai rekomenduoja košę valgyti rytais. Angliavandeniai, energija visai dienai, graži oda ir t.t. Kai praeitą rudenį teko ilgokai pagulėti ligoninėje, o po to sanatorijoje, tai košių atsivalgiau visam likusiam gyvenimui. Bent jau man taip atrodė. Nors tiesą pasakius nelabai aš jas ir mėgstu, ypač saldžias, virtas piene, o jeigu ji avižų ir … Skaityti toliau

Sriuba su voveraitėmis

Sriuba su voveraitėmis

Ši sriuba yra man pati skaniausia, nes labai mėgstu grybus. Kiekvieną rudenį ją verdu su plačia šypsena veide. Man patinka šią sriubą pabalinti su grietinėle, nes ji labai tinka su voveraitėmis. Bet kas nemėgsta tokios – gali tiesiog nepilti grietinėlės. Sriubą viriau 4l puode, tai drąsiai galite keisti kiekius. Ingredientai: 300-400 g voveraičių; 100 g … Skaityti toliau

Ryžių košė vaikams

Ryžių košė vaikams ir kūdikiams

Ryžių košė su pienu – idealus pasirinkimas labai skaniems ir nepaprastai sveikiems pusryčiams. Net ir tiems vaikams, kurie nemėgsta pieno ir nenori valgyti košių. Gaminimo aprašymas: Paruošti pienišką košę nesunku net jaunai šeimininkei. Mano išbandytas receptas, kaip virti ryžių pienišką košę, padės jums tai išsiaiškinti ir padaryti viską teisingai, kad rezultate būtų skanus ir sotus … Skaityti toliau

Barščiai su jautiena ir džiovintais grybais

Barščiai su jautiena ir džiovintais grybais

Kas gali būti geriau, nei lėkštė karštų, sočių bei aromatingų barščių? Tik barščiai su grybais. Grybai džiovinti išmirkyti – 120 g (padaryti tai iš anksto); Bulvės – 2 vnt (300 g) šiaudeliais; Sultio kubeliai jautienos – 2 vnt.; Krapai – šiek tiek. Ruošiame sultinį: Vanduo – 2 l + 2 l; Jautiena su kaulu – … Skaityti toliau

Kiaulienos šonkauliukai su kopūstais ir bulvėmis

Kiaulienos šonkauliukų receptas su kopūstais ir bulvėmis

Kiaulienos šonkauliukai su raugintais kopūstais ir bulvėmis yra ir skanu, ir sotu. Kartu ruošiamų kopūstų ir kiaulienos skoniai “susiženija”, taip gaunasi puikus patiekalas. Ingredientai: Šonkauliukai kiaulienos – 2 juostos ~2 kg (nuimti vidinę plėvelę, supjaustyti po 1 kauliuką); Prieskoniai “Santa Maria” bulvėms – 20 g; Aliejus kepimui; Kopūstai rauginti – 800 g (perplauti po tekančiu … Skaityti toliau

Makaronai su sūriu ir faršu

Makaronų receptas su sūriu ir faršu

Tai mano pauglystės laikų receptas, kuris nepabosta iki šiol! Man jį gamindavo ir močiutė ir mama ir pati, kai išalkdavau! Tikriausiai visi jau žinote šį paprastą receptą, bet jis tikrai vertas priminimo. Visada gelbėja , kai norisi pavalgyti sočiai ir skaniai. Ingredientai: 300 g mėgstamo faršo (aš naudojau kalakutienos); 250 g makaronų; 100 g mėgstamo … Skaityti toliau

Vištienos sultinys su makaronais

Vištienos sultinio su makaronais receptas

Paprastas vištienos sultinys yra lengviausias ir dietiškiausias iš visų galimų. Nenuostabu, kad toks sultinys išgelbsti net tada, kai jaučiatės blogai. Į vištienos sultinį verta įdėti šiek tiek daržovių ir makaronų – ir visavertė sriuba yra paruošta. Paruošimo laikas: 40 min. Porcijos: 2 asmenims Ingredientai: Vištienos filė – 1 vnt.; Morkos – 1 vnt.; Svogūnai – … Skaityti toliau

Burokėlių troškinys

Burokėlių troškinio receptas

Įdomu ar yra nors vienas lietuvis nemėgstantis burokėlių? Vargu. netgi mano turkiškuose namuose po truputį pradeda juos pamėgti. Kaip mano vyras sako, turkai greičiausiai jų daug nevalgo, nes nežino, kaip jų paruošti. Žinoma dažniausiai aš verdu iš jų sriubą arba šaltibarščius sumaišau, bet šį kartą dariau troškinį arba gal dar galima pasakyti tirštą sriubą. Labai … Skaityti toliau

Pacceri makaronai su kalafijoru ir pomidoru padažu

Makaronų receptas su kalafijoru ir pomidoru padažu

Šį kartą įdėja vakarienei kilo tiesiai nuo makaronų pakelio. Paprastai pacceri makaronus aš apvirus įdarau vištienos faršu ir kepu orkaitėje pomidorų padaže. Tačiau šį kartą seku pakelio receptu. Tiesa originale nenaudojamas faršas, o vietoj fetos naudojamas pecorino sūris. Taigi čia jau jūs galite išbandyti. Reikia: 300 g liesaus jautienos faršo; 2 skiltelių česnako; 500 ml … Skaityti toliau

Izraelietiškas kuskusas su grybais

Izraelietiško kuskuso su grybais receptas

Izraelietiškas kuskusas dar taip pat vadinams Ptitim yra ryžių arba rutuliuko formos makaronai, kurie yra pagaminti iš kvietinių miltų ir paskrudinti. Geras dalykas apie šį kuskusą yra tas, kad jis nesulimpa netgi kitą dieną pašildžius. Taigi skanus dalykas, ypač makaronų mylėtojams. Reikia: 500 g Izraelietiško kuskuso; 1 vištienos krūtinėlės; 300 g pievagrybių; 1 nedidelio poro; … Skaityti toliau

Balandėliai su bulguru

Balandėlių receptas su bulguru

Gyvendama Turkijoje, beveik kas savaitę išgirstu, kad kažkas nemėgsta kopūstų, tačiau vis dažniau pastebiu prekybos centruose prie paruošto maisto skyriaus didžiulius dubenius tokių suktinukų arba lahana sarmasi. Nuo tradiciškų Lietuvoje mėgstamu balandėlių skiriasi tik tuo, kad jie yra be mėsos ir dažnai priskiriami zeytinyağlı patiekalams, o tai reiškia jie yra gaminami su gausiu kiekiu alyvuogių … Skaityti toliau

Vieno puodo makaronai su kokosinių grybų padažu

Vieno puodo makaronai su kokosinių grybų padažu

Nors vieno puodo makaronai buvo visiška naujiena mano virtuvėje, tačiau jie iš karto užkariavo mano ir mano žmonos širdis. Niekada net negalėjau pagalvoti, kad makaronus galima pasigaminti taip paprastai. O kas svarbiausia, kad nepagalvočiau, kad galima gauti tokį nuostabų  ir kreminį padažą net nenaudojant papildomų puodų ar keptuvių. Jus tiesiog sumetate viską į vieną puodą … Skaityti toliau

Makaronai su veganišku pistacijų pesto padažu

Makaronai su veganišku pistacijų pesto padažu

Greitai ir lengvai pagaminami makaronai su veganišku pistacijų pesto padažu jus tikrai sužavės. Kadangi panaudojau šviežius žalumynus, daržoves ir toną nuostabaus pesto padažo šie makaronai yra pilni vitaminų, mineralų ir, kas svarbiausia, pilni skonio. Išraiškingesniam skoniui galite pridėti čili dribsnių, bet tai nebūtina. Jums reikės (4 porcijos): 300 g mėgstamų makaronų; 2 saujų šviežių špinatų; … Skaityti toliau

Sriuba su jautienos kukuliais

Skani sriuba su jautienos kukuliais

Mano pažįstamųjų tarpe žmonės arba mėgsta sriubą. arba ne. Kaikurie pasakoja apie beveik magiškas sriubos galias, o kitiems jos gali net nebūti. Aš pati dar vis neapsisprendžiu, nes kartais tikrai jos pasiilgstu, tačiau gali praeiti kelios savaitės ir aš jos vistiek nenorėsiu. Vakar prasidėjo Ramadano mėnuo ir tradiciškai tai mėnuo, kai sriubos tiesiog karaliauja. Greičiausiai … Skaityti toliau

Žalieji barščiai su rūgštynėmis ir kiaušiniu

Žalieji barščiai su rūgštynėmis ir kiaušiniu

Rūgštynės – unikalus sezoninis augalas, aktyviai naudojamas įvairių šalių kulinarijos specialistų. Dėl oksalo rūgšties lapuose yra būdingas rūgštumas, dėl kurio bet koks patiekalas gali būti rūgštus. Dažniausiai dedamos į salotas, apkepus, pyragus, sriubas. Pavyzdžiui, pabandykite pasigaminti žalius barščius su rūgštynėmis ir kiaušiniais – vieni iš populiariausių vasarinių barščių. Ingredientai: Kiaulienos šonkauliukai – 500 g; Bulvės … Skaityti toliau

Burokėlių lapų sriuba

Naminės burokėlių lapų sriubos receptas

Ar ne puikus metas liepos pradžia? Šiais metais taip jau išpuolė, kad liepą pradedame 9 dienų laisvadieniais visoje Turkijoje, nes pasibaigė Ramadano mėnuo. Stambulas ištuštėjo, nes daugelis pasinaudojo ilgomis šventėmis ir išlėkė į kurortus, vasarnamius ar pas giminaičius kur nors arčiau jūros. Tiesą sakant dabar idealus metas būti Stambule. Šiais metais taip ir nusprendėme. Liko … Skaityti toliau

Virtinukai su mėlynėmis

Virtinukų su mėlynėmis receptas

Jau kelias dienas leidžiame Lietuvoje. Taigi ir pirmomis dienomis užsukau į Kėdainių turgų nusipirkti mėlynių, kurių kažkodėl pasiilgau. Mėlynės man kelia nostalgiją, nors būdama maža jų visai nemėgau, nes dėl neaiškių priežasčių mėlynių uogienė mane visada pykindavo. Tiesa ir dabar uogienės nemėgstu, bet šviežios mėlynės pyragėliuose ar tiesiog valgant jas šaukšteliu man labai patinka. Žinoma … Skaityti toliau

Gnocchi su pievagrybių padažu

Gnocchi su pievagrybių padažu

Pats paprasčiausias ir pats mėgstamiausias mano receptas! Pagaminsite greitai, skaniai ir neprireiks jokių ypatingų ingredientų. Gnocchi – skaidulų, amino rūgščių, B grupės vitaminų, kalio, magnio ir cinko šaltinis. Patiekalai su gnocchi sotūs, sušildo, papildo energijos atsargas. Bulvės saugo organizmą nuo laisvųjų radikalų, palaiko kraujagysles, stiprina imuninę sistemą. Gnocchi piktnaudžiauti nereikėtų, nes produktas jau savaime yra … Skaityti toliau