Pieniška sriuba su makaronais iš vaikystės

Pieniška sriuba su makaronais iš vaikystės

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 4 Pieniška sriuba su makaronais – tai klasikinis patiekalas, kuris daugeliui primena vaikystės rytus ar močiutės gamintas pusryčius. Tai paprasta, jauki ir itin greitai pagaminama sriuba, kuri suteikia sotumo ir malonios nostalgijos jausmą. Ji puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei, o jos sudėtinės dalys yra prieinamos ir … Skaityti toliau

Kreminė trinta moliūgų sriuba su daržovėmis

Kreminė trinta moliūgų sriuba su daržovėmis

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 25 min Porcijos: 4 Moliūgų sriuba – tai ne tik šildantis patiekalas vėsiomis rudens dienomis, bet ir tikras vitaminų šaltinis. Moliūguose gausu beta karotino, vitaminų B1, B2, PP, cinko ir skaidulų, kurie stiprina imuninę sistemą ir gerina bendrą savijautą. Ši trinta moliūgų sriuba su bulvėmis ir morkomis yra lengvai paruošiama, o … Skaityti toliau

Trinta moliūgų kreminė sriuba su mocarela ir moliūgų sėklomis

Trinta moliūgų kreminė sriuba su mocarela ir moliūgų sėklomis

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 25 min Porcijos: 5 Moliūgų kreminė sriuba su mocarela ir moliūgų sėklomis – tai ne tik gardus, bet ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis rudens ir žiemos sezonams. Ši sriuba sujungia švelnų moliūgo saldumą, kreminę tekstūrą ir subtilų mocarelos sūrio skonį, o moliūgų sėklos suteikia malonų traškumą. Be to, sriuba yra lengvai … Skaityti toliau

Tobuli šaltibarščiai su mineraliniu ir keptomis bulvėmis

Tobuli šaltibarščiai su mineraliniu ir keptomis bulvėmis

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 4 Šaltibarščiai – tai klasikinė lietuviška sriuba, kuri karštomis vasaros dienomis tampa nepakeičiamu patiekalu. Gaivūs, skanūs ir spalvingi šaltibarščiai ne tik atgaivina, bet ir suteikia organizmui reikalingų medžiagų. Tradiciškai jie gaminami su kefyru, tačiau šiame recepte pasitelkiamas mineralinis vanduo, kuris suteikia sriubai dar lengvesnės tekstūros ir subtiliai paryškina … Skaityti toliau

Skanūs šaltibarščiai su marinuotais agurkais, patiekti su keptomis bulvėmis

Skanūs šaltibarščiai su marinuotais agurkais, patiekti su keptomis bulvėmis

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 4 Tradiciniai lietuviški šaltibarščiai su ypatingu prieskoniu – marinuotais agurkais. Šis gaivus ir vasariškas patiekalas yra puikus pasirinkimas karštomis dienomis. Šaltibarščiai yra ne tik skanus, bet ir maistingas patiekalas, kuris suteikia daug energijos ir vertingų maistinių medžiagų. Marinuoti agurkai suteikia ypatingą skonį ir tekstūrą, o keptos bulvės puikiai … Skaityti toliau

Marinuotų burokėlių šaltibarščiai su kefyru

Marinuotų burokėlių šaltibarščiai su kefyru

Paruošimas: 15 min Porcijos: 3 Kai pavasaris ateina su savo pirmaisiais saulės spinduliais, gamta atgimsta, o kartu su ja atgimsta ir mūsų noras ragauti lengvus, gaivius patiekalus. Vienas populiariausių lietuviškų pavasario ir vasaros patiekalų – šaltibarščiai. Tačiau šiame recepte siūlome šiek tiek kitokią, ypatingo skonio versiją – su marinuotais burokėliais. Marinuoti burokėliai suteikia papildomo intensyvumo, … Skaityti toliau

Pieniška daržovių sriuba su kopūstais ir žirneliais

Pieniška daržovių sriuba su kopūstais ir žirneliais

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 25 min Porcijos: 4 Pieniška daržovių sriuba su kopūstais ir žirneliais – tai ne tik paprastas, bet ir labai gardus patiekalas, kuris primena vaikystę ir jaukius namus. Ši sriuba ypač tinka vėsią dieną, kai norisi greito, maistingo ir sotiško valgio. Daržovių ir pieno derinys suteikia švelnų skonį, kuris patiks ir vaikams, … Skaityti toliau

Daržovių sriuba su kokosų pienu ir ryžių makaronais

Daržovių sriuba su kokosų pienu ir ryžių makaronais

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 4 Šiandien kviečiame pasinerti į egzotiškų skonių pasaulį ir išbandyti daržovių sriubą su kokosų pienu. Šis patiekalas sujungia tradicines daržoves su rytietiškais akcentais, suteikdamas jūsų stalui naujų spalvų ir aromatų. Kokosų pienas suteikia sriubai švelnumo ir kreminės tekstūros, o kario prieskoniai – subtilaus aštrumo. Ši sriuba ne tik … Skaityti toliau

Burokėlių sriuba su miežinėmis kruopomis ir raugintais kopūstais pagal Beatą

Burokėlių sriuba su miežinėmis kruopomis ir raugintais kopūstais pagal Beatą

Paruošimas: 40 min Porcijos: 6 Ši burokėlių sriuba su miežinėmis kruopomis ir raugintais kopūstais yra puikus pasirinkimas norintiems pasimėgauti tradiciniais lietuviškais skoniais. Sriuba yra soti, maistinga ir kupina vitaminų bei mineralų, kuriuos suteikia burokėliai, rauginti kopūstai ir miežinės kruopos. Be to, šis patiekalas yra puikus pasirinkimas šaltuoju metų laiku, kai norisi sušilti ir pasistiprinti. Burokėlių … Skaityti toliau

Pievagrybių sriuba su lydytu sūreliu

Pievagrybių sriuba su lydytu sūreliu

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 6 Šiandien norime pasidalinti ypatingu receptu – pievagrybių sriuba su lydytu sūreliu. Tai tiršta, kreminė ir be galo kvapni sriuba, kuri suvilios kiekvieną. Pievagrybiai suteikia sriubai sodrų skonį, o lydytas sūrelis – švelnumo ir kremiškumo. Ši sriuba yra puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei, ypač šaltaisiais metų laikais, … Skaityti toliau

Trinta moliūgų sriuba su antienos lazdelėmis ir grietinėle

Trinta moliūgų sriuba su antienos lazdelėmis ir grietinėle

Paruošimas: 30 min Porcijos: 6 Moliūgų sriuba yra vienas iš tų patiekalų, kurie ne tik sušildo vėsiais rudens ir žiemos vakarais, bet ir suteikia jaukumo bei sotumo pojūtį. Šiame recepte tradicinė trinta moliūgų sriuba praturtinama karštai rūkytomis antienos lazdelėmis, kurios suteikia subtilų dūmo skonį, o grietinėlė – kreminę tekstūrą. Toks derinys neabejotinai pradžiugins jūsų skonio … Skaityti toliau

Sriuba su brokoliais ir sorų kruopomis

Sriuba su brokoliais ir sorų kruopomis

Paruošimas: 30 min Porcijos: 6 Ši brokolių ir sorų kruopų sriuba yra lengva, švelni, tačiau labai maistinga – puikus pasirinkimas sveikai ir sočiai vakarienei. Brokoliai, turintys gausybę antioksidantų, vitaminų C, K, bei folio rūgšties, stiprina imuninę sistemą ir padeda išlaikyti odos sveikatą. Sorų kruopos suteikia sriubai malonų skonį, jos yra puikus angliavandenių ir skaidulų šaltinis. … Skaityti toliau

Šviežių kopūstų sriuba su lydytu sūreliu

Šviežių kopūstų sriuba su lydytu sūreliu

Paruošimas: 40 min Porcijos: 6 Šviežių kopūstų sriuba su lydytu sūreliu – tai lengvas ir maistingas patiekalas, idealiai tinkantis dienos pietums ar vakarienei. Kopūstai yra vertingas vitaminų C ir K, taip pat antioksidantų šaltinis, padedantis stiprinti imunitetą ir gerinti virškinimo sistemą. Lydytas sūrelis prideda sriubai kreminės konsistencijos ir malonaus sūrumo, kas puikiai dera su šviežiais … Skaityti toliau

Perlinių kruopų ir baravykų sriuba su šonkauliukais

Perlinių kruopų ir baravykų sriuba su šonkauliukais

Paruošimas: 60 min Porcijos: 6 Ši tiršta, soti ir šildanti perlinių kruopų bei baravykų sriuba su kiaulienos šonkauliukais yra puikus pasirinkimas šaltoms rudens ir žiemos dienoms. Perlinės kruopos – puikus ląstelienos, vitaminų B ir mineralų šaltinis, kurie padeda palaikyti sveiką virškinimo sistemą ir suteikia ilgai trunkančią energiją. Baravykai, esantys sriuboje, ne tik suteikia išskirtinį skonį, … Skaityti toliau

Naminis vištienos ir daržovių sultinys

Naminis vištienos ir daržovių sultinys

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 90 min Porcijos: 8 Vištienos ir daržovių sultinys yra ne tik skanus ir aromatingas, bet ir neįkainojamas dėl savo maistinės vertės. Šis naminės gamybos sultinys gali tapti puikiu pagrindu sriuboms, troškiniams, padažams ar net kaip sveikas gėrimas šaltą žiemos dieną. Vištiena yra pagrindinis šio recepto ingredientas, turintis daugybę sveikatai naudingų savybių. … Skaityti toliau

Raugintų agurkų sriuba su ančių skrandukais

Raugintų agurkų sriuba su ančių skrandukais

Paruošimas: 40 min Porcijos: 6 Raugintų agurkų sriuba su ančių skrandukais yra unikalus patiekalas, kuris ne tik džiugina gomurį, bet ir yra labai naudingas sveikatai. Pagrindinis šios sriubos ingredientas – rauginti agurkai, pasižymintys daugybe naudingų medžiagų, kaip antai probiotikai, kurie padeda palaikyti sveiką žarnyno mikroflorą. Rauginti agurkai taip pat yra puikus vitamino C, kuris stiprina … Skaityti toliau

Itališka daržovių sriuba „Minestrone“

Itališka daržovių sriuba „Minestrone“

Paruošimas: 40 min Porcijos: 6 Itališka sriuba „Minestrone“ yra viena iš labiausiai mėgstamų ir sveikatai naudingų patiekalų. Šis patiekalas ne tik kupinas skonio, bet ir suteikia organizmui reikalingų maistinių medžiagų. „Minestrone“ sriuba, paruošta iš įvairių sezoninių daržovių, yra turtinga ląstelienos, vitaminų ir antioksidantų šaltinis. Pagrindinis šios sriubos ingredientas – pupelės – pasižymi ne tik puikiu … Skaityti toliau

Burokėlių sriuba su mėsos kukuliais

Burokėlių sriuba su mėsos kukuliais

Paruošimas: 40 min Porcijos: 6 Burokėlių sriuba su mėsos kukuliais – tai klasikinis ir itin maistingas patiekalas, tinkantis kasdieniam šeimos stalui. Pagrindinė šio patiekalo sudedamoji dalis – burokėliai, kurie ne tik suteikia intensyvią raudoną spalvą, bet ir aprūpina organizmą būtinomis maistinėmis medžiagomis. Burokėliai yra gausūs antioksidantais, kurie padeda kovoti su uždegimais, stiprina imuninę sistemą bei … Skaityti toliau

Pievagrybių sriuba su ryžiais ir grietinėle

Pievagrybių sriuba su ryžiais ir grietinėle

Paruošimas: 40 min Porcijos: 4 Pievagrybiai – tai vienas iš labiausiai paplitusių grybų pasaulyje, dažnai naudojamas įvairiuose patiekaluose dėl savo universalumo ir malonaus skonio. Jie ne tik suteikia unikalų skonį sriuboms, bet ir yra vertingas maistinių medžiagų šaltinis. Pievagrybiai yra itin naudingi žmogaus sveikatai – juose gausu B grupės vitaminų, kurie padeda palaikyti nervų sistemos … Skaityti toliau

Trinta raudongūžio kopūsto sriuba su lydytu sūreliu

Trinta raudongūžio kopūsto sriuba su lydytu sūreliu

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Raudongūžis kopūstas yra puikus vitamino C, antioksidantų ir skaidulų šaltinis, todėl jis ypač vertingas mūsų kasdieniame racione. Šis kopūstas ne tik stiprina imuninę sistemą, bet ir gerina virškinimą, palaiko širdies sveikatą bei padeda apsaugoti organizmą nuo uždegimų. Trinta raudongūžio kopūsto sriuba yra puikus būdas gauti šias maistines medžiagas kartu su … Skaityti toliau