Koldūnų sriuba su bulvėmis ir morkomis

Koldūnų sriuba su bulvėmis ir morkomis

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 4 Koldūnų sriuba yra tradicinis lietuvių patiekalas, kuris dėl savo paprastumo ir išskirtinio skonio greitai tapo vienu iš mėgstamiausių namų virtuvės patiekalų. Ši sriuba yra ne tik šildantis ir sotus patiekalas, bet ir puikiai tinka tiek kasdieniam valgymui, tiek šventinėms progoms. Patiekalas, kurį lengvai pritaikysite pagal savo skonį … Skaityti toliau

Gardžioji naminė kopūstienė su vištienos sultiniu ir daržovėmis

Gardžioji naminė kopūstienė su vištienos sultiniu ir daržovėmis

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 40 min Porcijos: 6 Gardžioji namų kopūstienė su vištienos sultiniu ir daržovėmis – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris stebina ne tik turtingu skoniu, bet ir neįprastu spalvų virsmu. Ši sriuba verdama iš kruopščiai paruošto naminio vištienos sultinio, praturtinama šviežiomis daržovėmis – bulvėmis, morkomis, kopūstu ir net trupučiu ropes. Verdant sriubą, jos … Skaityti toliau

Veganiški šaltibarščiai be kiaušinių

Veganiški šaltibarščiai be kiaušinių

Paruošimas: 15 min Porcijos: 4 Veganiški šaltibarščiai be kiaušinių – tai gaivus ir sveikas tradicinio lietuviško patiekalo variantas, kuris puikiai tinka tiek karštoms vasaros dienoms, tiek lengvam ir maistingam pietūs. Klasikiniai šaltibarščiai yra gaminami su kefyru ir kiaušiniais, tačiau veganiška versija siūlo alternatyvius ingredientus, kurie leidžia mėgautis tuo pačiu puikiu skoniu be gyvūninės kilmės produktų. … Skaityti toliau

Trinta pievagrybių sriuba su grietinėle

Trinta pievagrybių sriuba su grietinėle

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 4 Šiandien kviečiame pasinerti į kulinarinę kelionę su gardžia trinta pievagrybių sriuba su grietinėle. Ši sriuba yra ne tik švelnaus skonio, bet ir suteikia jaukumo bei šilumos pojūtį, ypač tinka vėsiomis dienomis. Pievagrybiai, dar žinomi kaip šampinjonai, yra plačiai naudojami Lietuvos virtuvėje dėl savo subtilaus skonio ir universalumo. … Skaityti toliau

Kaimiška pašarinių burokų sriuba

Kaimiška pašarinių burokų sriuba

Paruošimas: 30 min Porcijos: 6 Kaimiška pašarinių burokų sriuba – tai unikalus lietuviškas patiekalas, kuris kvepia senovine tradicija ir namų jaukumu. Ši sriuba puikiai atspindi lietuvišką kulinarinį paveldą, kur pagrindinis ingredientas yra pašariniai burokai. Galbūt kai kam ši daržovė asocijuojasi tik su gyvūnų šėrimu, tačiau tie, kurie išdrįs pabandyti, atranda autentiško skonio lobyną. Toks patiekalas … Skaityti toliau

Bulvinių kukuliukų sriuba

Bulvinių kukuliukų sriuba

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 4 Bulvinių kukuliukų sriuba – tai senovinis ir namus primenantis patiekalas, kuris puikiai tinka tiek šaltoms rudens dienoms, tiek šventiniam stalui. Ši sriuba pasižymi maloniu bulvių švelnumu, derančiu su sodriu sultiniu ir prieskoniais. Kiekvienas kąsnelis primena vaikystę ir močiutės virtuvę, kur gaminti patiekalai būdavo ne tik sotūs, bet … Skaityti toliau

Šaltibarščiai su rūgpieniu

Šaltibarščiai su rūgpieniu

Paruošimas: 25 min Porcijos: 4 Šaltibarščiai – tai autentiškas lietuviškas patiekalas, kuris ypač populiarus šiltuoju metų laiku. Šis receptas išsiskiria tuo, kad naudojamas tradicinis kaimiškas rūgpienis, suteikiantis ypatingą, nostalgiją primenantį skonį. Naminiai produktai – pradedant burokėliais ir baigiant šviežiais krapais iš daržo – sukuria nepakartojamai autentišką skonių harmoniją. Tai puikus pasirinkimas karštą vasaros dieną, kai … Skaityti toliau

Trinta pievagrybių sriuba su grietinėle ir avinžirniais

Trinta pievagrybių sriuba su grietinėle

Paruošimas: 25 min Porcijos: 4 Trinta pievagrybių sriuba su grietinėle yra klasikinis ir elegantiškas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms. Šis kreminis, sotus ir šildantis patiekalas yra puikus pasirinkimas vėsiems rudens ir žiemos vakarams. Sriuba pasižymi sodrių pievagrybių skoniu, kurį papildo švelni grietinėlė, sukurdama tobulą skonio harmoniją. Tradiciškai patiekiama su avinžirniais, kurie … Skaityti toliau

Pieniška sriuba su makaronais iš vaikystės

Pieniška sriuba su makaronais iš vaikystės

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 4 Pieniška sriuba su makaronais – tai klasikinis patiekalas, kuris daugeliui primena vaikystės rytus ar močiutės gamintas pusryčius. Tai paprasta, jauki ir itin greitai pagaminama sriuba, kuri suteikia sotumo ir malonios nostalgijos jausmą. Ji puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei, o jos sudėtinės dalys yra prieinamos ir … Skaityti toliau

Kreminė trinta moliūgų sriuba su daržovėmis

Kreminė trinta moliūgų sriuba su daržovėmis

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 25 min Porcijos: 4 Moliūgų sriuba – tai ne tik šildantis patiekalas vėsiomis rudens dienomis, bet ir tikras vitaminų šaltinis. Moliūguose gausu beta karotino, vitaminų B1, B2, PP, cinko ir skaidulų, kurie stiprina imuninę sistemą ir gerina bendrą savijautą. Ši trinta moliūgų sriuba su bulvėmis ir morkomis yra lengvai paruošiama, o … Skaityti toliau

Trinta moliūgų kreminė sriuba su mocarela ir moliūgų sėklomis

Trinta moliūgų kreminė sriuba su mocarela ir moliūgų sėklomis

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 25 min Porcijos: 5 Moliūgų kreminė sriuba su mocarela ir moliūgų sėklomis – tai ne tik gardus, bet ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis rudens ir žiemos sezonams. Ši sriuba sujungia švelnų moliūgo saldumą, kreminę tekstūrą ir subtilų mocarelos sūrio skonį, o moliūgų sėklos suteikia malonų traškumą. Be to, sriuba yra lengvai … Skaityti toliau

Tobuli šaltibarščiai su mineraliniu ir keptomis bulvėmis

Tobuli šaltibarščiai su mineraliniu ir keptomis bulvėmis

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 4 Šaltibarščiai – tai klasikinė lietuviška sriuba, kuri karštomis vasaros dienomis tampa nepakeičiamu patiekalu. Gaivūs, skanūs ir spalvingi šaltibarščiai ne tik atgaivina, bet ir suteikia organizmui reikalingų medžiagų. Tradiciškai jie gaminami su kefyru, tačiau šiame recepte pasitelkiamas mineralinis vanduo, kuris suteikia sriubai dar lengvesnės tekstūros ir subtiliai paryškina … Skaityti toliau

Skanūs šaltibarščiai su marinuotais agurkais, patiekti su keptomis bulvėmis

Skanūs šaltibarščiai su marinuotais agurkais, patiekti su keptomis bulvėmis

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 4 Tradiciniai lietuviški šaltibarščiai su ypatingu prieskoniu – marinuotais agurkais. Šis gaivus ir vasariškas patiekalas yra puikus pasirinkimas karštomis dienomis. Šaltibarščiai yra ne tik skanus, bet ir maistingas patiekalas, kuris suteikia daug energijos ir vertingų maistinių medžiagų. Marinuoti agurkai suteikia ypatingą skonį ir tekstūrą, o keptos bulvės puikiai … Skaityti toliau

Marinuotų burokėlių šaltibarščiai su kefyru

Marinuotų burokėlių šaltibarščiai su kefyru

Paruošimas: 15 min Porcijos: 3 Kai pavasaris ateina su savo pirmaisiais saulės spinduliais, gamta atgimsta, o kartu su ja atgimsta ir mūsų noras ragauti lengvus, gaivius patiekalus. Vienas populiariausių lietuviškų pavasario ir vasaros patiekalų – šaltibarščiai. Tačiau šiame recepte siūlome šiek tiek kitokią, ypatingo skonio versiją – su marinuotais burokėliais. Marinuoti burokėliai suteikia papildomo intensyvumo, … Skaityti toliau

Pieniška daržovių sriuba su kopūstais ir žirneliais

Pieniška daržovių sriuba su kopūstais ir žirneliais

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 25 min Porcijos: 4 Pieniška daržovių sriuba su kopūstais ir žirneliais – tai ne tik paprastas, bet ir labai gardus patiekalas, kuris primena vaikystę ir jaukius namus. Ši sriuba ypač tinka vėsią dieną, kai norisi greito, maistingo ir sotiško valgio. Daržovių ir pieno derinys suteikia švelnų skonį, kuris patiks ir vaikams, … Skaityti toliau

Daržovių sriuba su kokosų pienu ir ryžių makaronais

Daržovių sriuba su kokosų pienu ir ryžių makaronais

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 4 Šiandien kviečiame pasinerti į egzotiškų skonių pasaulį ir išbandyti daržovių sriubą su kokosų pienu. Šis patiekalas sujungia tradicines daržoves su rytietiškais akcentais, suteikdamas jūsų stalui naujų spalvų ir aromatų. Kokosų pienas suteikia sriubai švelnumo ir kreminės tekstūros, o kario prieskoniai – subtilaus aštrumo. Ši sriuba ne tik … Skaityti toliau

Burokėlių sriuba su miežinėmis kruopomis ir raugintais kopūstais pagal Beatą

Burokėlių sriuba su miežinėmis kruopomis ir raugintais kopūstais pagal Beatą

Paruošimas: 40 min Porcijos: 6 Ši burokėlių sriuba su miežinėmis kruopomis ir raugintais kopūstais yra puikus pasirinkimas norintiems pasimėgauti tradiciniais lietuviškais skoniais. Sriuba yra soti, maistinga ir kupina vitaminų bei mineralų, kuriuos suteikia burokėliai, rauginti kopūstai ir miežinės kruopos. Be to, šis patiekalas yra puikus pasirinkimas šaltuoju metų laiku, kai norisi sušilti ir pasistiprinti. Burokėlių … Skaityti toliau

Pievagrybių sriuba su lydytu sūreliu

Pievagrybių sriuba su lydytu sūreliu

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 6 Šiandien norime pasidalinti ypatingu receptu – pievagrybių sriuba su lydytu sūreliu. Tai tiršta, kreminė ir be galo kvapni sriuba, kuri suvilios kiekvieną. Pievagrybiai suteikia sriubai sodrų skonį, o lydytas sūrelis – švelnumo ir kremiškumo. Ši sriuba yra puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei, ypač šaltaisiais metų laikais, … Skaityti toliau

Trinta moliūgų sriuba su antienos lazdelėmis ir grietinėle

Trinta moliūgų sriuba su antienos lazdelėmis ir grietinėle

Paruošimas: 30 min Porcijos: 6 Moliūgų sriuba yra vienas iš tų patiekalų, kurie ne tik sušildo vėsiais rudens ir žiemos vakarais, bet ir suteikia jaukumo bei sotumo pojūtį. Šiame recepte tradicinė trinta moliūgų sriuba praturtinama karštai rūkytomis antienos lazdelėmis, kurios suteikia subtilų dūmo skonį, o grietinėlė – kreminę tekstūrą. Toks derinys neabejotinai pradžiugins jūsų skonio … Skaityti toliau

Sriuba su brokoliais ir sorų kruopomis

Sriuba su brokoliais ir sorų kruopomis

Paruošimas: 30 min Porcijos: 6 Ši brokolių ir sorų kruopų sriuba yra lengva, švelni, tačiau labai maistinga – puikus pasirinkimas sveikai ir sočiai vakarienei. Brokoliai, turintys gausybę antioksidantų, vitaminų C, K, bei folio rūgšties, stiprina imuninę sistemą ir padeda išlaikyti odos sveikatą. Sorų kruopos suteikia sriubai malonų skonį, jos yra puikus angliavandenių ir skaidulų šaltinis. … Skaityti toliau