Raugintų kopūstų sriuba su šonkauliukais ir bulvėmis

  • Paruošimas: 60 min
  • Porcijos: 4
Kai už lango dar kiek vėsokas oras, tai karštos, sočios ir visą organizmą sušildančios sriubos lėkštė visada būna tas pats. Raugintų kopūstų sriuba su šonkauliukais mūsų šeimoje valgoma tris sezonus – rudenį, žiema ir pavasarį, kol dar šaltokas oras. Vasarą kažkaip jos negamine, nes tada galima prisigaminti ir kitokių sriubų. Man asmeniškai vasarą raugintų kopūstų sriubos išsivirti nekyla net ranka, nebūna nei minčių, nei didelio noro. Tai, vakar mano virtuvėje kvepėjo labai skania raugintų kopūstų sriuba, kurios receptu šiandien labai noriu pasidalinti ir su jumis visais. Būtinai pamėginkite šį gamybos būdą!

Receptui reikės:

  • kiaulienos šonkauliai: 500 gramų (galima keisti kitokia mėsa)
  • rauginti kopūstai: 500 gramų
  • bulvės: 3 didesnių (arba 4 mažesnių)
  • morkos: 2
  • svogūnai: 2
  • sviestas
  • lauro lapai
  • mėgstami prieskoniai (naudojau baravykinius)
  • druska
Patiekimui:
  • svogūnų laiškai
  • mėgstami prieskoniai (nėra būtina)

Paruošimas

  • Pradžioje į keptuvę dėk sviesto ir ištirpink.
  • Tada morkas sutarkuok, svogūnus susmulkink, sudėk į keptuvę ir apkepk, iki kol suminkštės.
  • Tuomet bulves supjaustyk norimo dydžio kubeliais (aš pjaustau nedideliais).
  • Po to į puodą pilk vandens, sudėk šonkauliukus ir užvirk.
  • Paskui vandenį nupilti, įpilk naujo vandens ir dar kartą užvirk. Pavirk maždaug 15-20 minučių.
  • Sudėk bulves, morkas ir svogūnus. Pavirk maždaug 10 minučių, sudėk raugintus kopūstus, pagardink druska, lauro lapais, prieskoniais ir dar pavirk maždaug 30-35 minutes.
  • Nukelk nuo kaitros.
  • Šią sriubą itin skanu patiekti su susmulkintais svogūnų laiškais ir mėgstamais prieskoniais (prieskonių gali ir neprireikti). Skanauk!

3 komentarai apie “Raugintų kopūstų sriuba su šonkauliukais ir bulvėmis”

Average
5 Based On 3

Parašykite komentarą