- Paruošimas: 40 min
- Porcijos: 2
Šioje paprastoje prancūziškoje svogūnų sriuboje su sūriu ir bulvėmis atsiskleidžia svogūno saldumas. Ji gaunasi tokia pikantiška ir iš tiesų be galo gardi. Man asmeniškai labai skanu valgyti su duonos skrebučiais.
Beje, šį receptą radau vienoje iš Beatos knygų, tad labai didelis ačiū jai už pasiteisinusį receptą. Šiandien jį rekomenduoju išmėginti ir Jums. Pamėginkite! 😉
Receptui reikės:
- bulvių: 3
- svogūnų: 2 didelių
- morkų: 1
- druskos
- pipirų
- sviesto: 2 valgomųjų šaukštų
- kietojo fermentinio sūrio: 50 gramų
- batono: 2 riekelių
- vandens: 1 litro
- aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
Paruošimas
- Pradžioje bulves su morka nulupk ir supjaustyk gabaliukais.
- Užpilk vandeniu ir pagardink prieskoniais.
- Tuomet svogūnus pasmulkink ir pakepink svieste.
- Sudėk į sriubą ir virk maždaug 25 minutes.
- Batoną supjaustyk kubeliais ir apkepk keptuvėje su aliejumi.
- Po to išvirusią sriubą sutrink virtuviniu smulkintuvu.
- Berk sutarkuotą sūrį ir dar pakaitink.
- Valgyk su duonos skrebučiais. Skanaus!
Tobulai nuostabi sriuba. Ačiū. Skanumėlis!