Pomidorinė avinžirnių sriuba su vištiena

  • Paruošimas: 45 min
  • Porcijos: 4
Pastaruoju metu apėmė avinžirnių sriubų manija ir labai eksperimentuoju su jomis. Jau rodžiau kaip pagaminti avinžirnių sriubą su lydytu sūreliu ir kreminę konservuotų avinžirnių sriubą. Abu tie receptai tikrai “prilipo” mūsų šeimoje. O šiandien Jūsų visų teismui – soti, sodraus skonio ir labai skani pomidorinė sriuba su avinžirniais ir vištiena, idealiai tinkantis pietums arba net vakarienei. Jos pavalgius skrandis lieka labai patenkintas ir pasisotinęs. Pamėginkite!

Receptui reikės:

  • trintų pomidorų: 500 mililitrų
  • vandens: 800 mililitrų
  • morkų: 1
  • salierų kotų: 1
  • vištienos krūtinėlės: 300 gramų
  • svogūnų: 1
  • konservuotų avinžirnių: 1 skardinės
  • brokolių: ketvirtadalio
  • maltų juodųjų pipirų
  • kario prieskonių
  • druskos
  • petražolių, krapų arba kitų žalumynų: 1 saujos

Paruošimas

  • Pradžioje keptuvėje ant šlakelio aliejaus apkepink smulkintą svogūną, salierą bei tarkuotą morką.
  • Tada į šį mišinį dėk nedideliais, maždaug vieno centimetro dydžio gabaliukais pjaustytą vištienos krūtinėlę ir dar šiek tiek pakepk.
  • Tuomet apkeptus produktus perdėk į puodą, kuriame virsi sriubą, ir užpilk vandeniu, užvirk.
  • Leisk pavirti maždaug 15 minučių, tada sudėk trintus pomidorus, avinžirnius ir smulkintus brokolius.
  • Pagardink prieskoniais, pasūdyk, įberk susmulkintų žalumynų (jeigu mėgsti aštriau, gali net įdėti aitriąja paprika ar dvi).
  • Vėl palauk, kol užvirs, ir dar pavirk maždaug 15 minučių.
  • Sriubą pagardink grietine (nėra būtina).
  • Šalia patiek skrudintų prancūziško batono riekelių ir skanauk!

1 komentaras apie “Pomidorinė avinžirnių sriuba su vištiena”

Parašykite komentarą