Virtų burokėlių salotos su saldžiąja bulve, avinžirniais ir feta

Virtų burokėlių salotos su saldžiąja bulve, avinžirniais ir feta

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 25 min Porcijos: 2 Tokios virtų burokėlių salotos paruoštos su saldžiąja bulve (batatais), fetos sūriu, avinžirniais, gražgarstėmis ir graikiniais riešutais gan sočios, tad jas drąsiai galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą. Burokėlius šį kartą gamindama naudojau jau išvirtus, juos nusipirkau tiesoig prekybos centre, nes žinojau, kad vakar vakarienei neturėsiu laiko nei kepti, … Skaityti toliau

Avinžirnių ir keptos duonos mišrainė su vištienos kumpeliu

Avinžirnių ir keptos duonos mišrainė su vištienos kumpeliu

Paruošimas: 30 min Porcijos: 2 Itin soti mišrainė, idealiai tinkanti užkandžiui ir prie šalto alaus bokalo. Kaip žinia, avinžirniai yra vieni iš pačių naudingiausių ankštinių augalų, turintys labai daug skaidulinių medžiagų, baltymų ir mažai riebalų. Prieš verdant avinžirnius reikėtų pamirkyti nuo 8 iki 12 valandų. Virimo pabaigoje dedame druskos ir prieskonių. Virimo laikas įprastai būna … Skaityti toliau