Naminis avinžirnių humusas pagal Jamie Olivery

Naminis avinžirnių humusas pagal Jamie Olivery

Paruošimas: 5 min Porcijos: 6 Avinžirnių humusas yra vienas iš populiariausių Artimųjų Rytų patiekalų, žinomas dėl savo maistingumo ir skanumo. Avinžirniai, šio recepto pagrindinė sudedamoji dalis, yra puikus augalinio baltymo šaltinis, todėl itin svarbūs tiek vegetarams, tiek visavalgams. Jie turi daug skaidulų, kurios padeda virškinimui, ir magnio, kuris palaiko širdies sveikatą. Šiame recepte, skirtingai nei … Skaityti toliau

Avinžirniai sojos padaže su paprikomis

Avinžirniai sojos padaže su paprikomis

Paruošimas: 25 min Porcijos: 4 Avinžirniai sojos padaže su paprikomis – tai greitas, skanus ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis kasdieninei mitybai. Šiame patiekale derinamos skirtingos tekstūros ir skonio elementai: švelnūs avinžirniai, traškios paprikos bei aromatingas česnakas. Šis patiekalas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir pilnas vertingų maistinių medžiagų. Avinžirniai yra puikus augalinės kilmės baltymų šaltinis, … Skaityti toliau

Pomidorinė avinžirnių sriuba su vištiena

Pomidorinė avinžirnių sriuba su vištiena

Paruošimas: 45 min Porcijos: 4 Pastaruoju metu apėmė avinžirnių sriubų manija ir labai eksperimentuoju su jomis. Jau rodžiau kaip pagaminti avinžirnių sriubą su lydytu sūreliu ir kreminę konservuotų avinžirnių sriubą. Abu tie receptai tikrai “prilipo” mūsų šeimoje. O šiandien Jūsų visų teismui – soti, sodraus skonio ir labai skani pomidorinė sriuba su avinžirniais ir vištiena, … Skaityti toliau

Avinžirnių sriuba su bulvėmis, morkomis ir lydytu sūreliu, pagal Beatą

Avinžirnių sriuba su bulvėmis, morkomis ir lydytu sūreliu, pagal Beatą

Paruošimas: 40 min Porcijos: 5 Tokią avinžirnių sriubą su lydytu sūreliu pagal Beatos receptą viriau pirmą kartą, nors jau senokai norėjau tai padaryti. Ir galiu pasakyti, kad gavosi tikrai fantastiško skonio ir rekomenduoju Jums ją pasigaminti. Žinau, kad mano aplinkinių draugų rate, daug kas vis dar “skersai” žiūrį į avinžirnius ir mieliau renkasi tiesiog žirnius. … Skaityti toliau

Virtų burokėlių salotos su saldžiąja bulve, avinžirniais ir feta

Virtų burokėlių salotos su saldžiąja bulve, avinžirniais ir feta

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 25 min Porcijos: 2 Tokios virtų burokėlių salotos paruoštos su saldžiąja bulve (batatais), fetos sūriu, avinžirniais, gražgarstėmis ir graikiniais riešutais gan sočios, tad jas drąsiai galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą. Burokėlius šį kartą gamindama naudojau jau išvirtus, juos nusipirkau tiesoig prekybos centre, nes žinojau, kad vakar vakarienei neturėsiu laiko nei kepti, … Skaityti toliau

Avinžirnių ir keptos duonos mišrainė su vištienos kumpeliu

Avinžirnių ir keptos duonos mišrainė su vištienos kumpeliu

Paruošimas: 30 min Porcijos: 2 Itin soti mišrainė, idealiai tinkanti užkandžiui ir prie šalto alaus bokalo. Kaip žinia, avinžirniai yra vieni iš pačių naudingiausių ankštinių augalų, turintys labai daug skaidulinių medžiagų, baltymų ir mažai riebalų. Prieš verdant avinžirnius reikėtų pamirkyti nuo 8 iki 12 valandų. Virimo pabaigoje dedame druskos ir prieskonių. Virimo laikas įprastai būna … Skaityti toliau

Orkaitėje keptos cukinijos su avinžirniais

Orkaitėje keptų cukinijų su avinžirniais receptas

Šios keptos cukinijos su avinžirniais yra puikūs jeigu norite pietums kažko lengvo, maistingo ir skanaus. Taip pat tai puikus būdas įtraukti į savo valgiaraštį gausiai jau pradėjusias augti cukinijas. Avinžirniai – augalinių baltymų, lecitino, B grupės vitaminų, vitamino C ir skaidulų šaltinis. Padeda normalizuoti žarnyno veiklą, reguliuoti cukraus kiekį kraujyje, gerina odos būklę. Produktas įtrauktas … Skaityti toliau

Avinžirnių ir daržovių salotos

Avinžirnių ir daržovių salotų receptai

Kiekvieną dieną stengiuosi pagaminti ką nors naujo. Neseniai išbandžiau įdomias salotas su avinžirniais, daržovėmis ir feta. Tai labai sočios, galinčios atstoti sotų valgį, bet visiškai neapkraunančios skrandžio salotos. Žemiau rasite 2 receptus. Ingredientai: Avinžirniai (virti) – 200 g; Agurkai – 2 vnt; Pomidorai – 200 g; Mėlynasis svogūnas – 1 vnt; Feta – 100 g; … Skaityti toliau

Falafeliai

Falafelių receptas

Šaunus Lietuvos jaunimas organizavo seminarą labai skambiu pavadinimu “Augalinė mityba”. Nepaisant kiek stringančios aparatūros, murmančių po nosimis pensininkų, renginį tikrai vadinu vykusiu. Buvo pateikta įvadinė informacija apie vegetarizmą ir veganizmą. Aš nieko naujo, žinoma, neišgirdau, bet laikas prabėgo tikrai nenuobodžiai. Rengėjams didelių diskusijų po paskaitos pavyko išvengti, nes palaikančių vegetarizmą buvo gerokai daugiau 🙂 Po … Skaityti toliau

Indiškas avinžirnių troškinys su vištiena

Indiškas avinžirnių troškinys su vištiena

Šį troškinį gaminau prieš savaitę, tad juodraštyje jis užsibuvo pakankamai ilgai (nors ir nepralenkė Niçoise salotų ir avietinio torto), todėl šiandien manau pats metas receptui išvysti dienos šviesą. Kol jūs skaitysite šį receptą aš, greičiausiai, išgėrus trečią puodelį arbatos, kuisiuosi virtuvėje, kepdama pyragą. Pyragą kepiau, rodos, taip seniai, todėl rankos tiesiog dreba kaip norisi čiupti dubenį, kiaušinius, … Skaityti toliau