Kiekvieną dieną stengiuosi pagaminti ką nors naujo. Neseniai išbandžiau įdomias salotas su avinžirniais, daržovėmis ir feta. Tai labai sočios, galinčios atstoti sotų valgį, bet visiškai neapkraunančios skrandžio salotos. Žemiau rasite 2 receptus.
Ingredientai:
- Avinžirniai (virti) – 200 g;
- Agurkai – 2 vnt;
- Pomidorai – 200 g;
- Mėlynasis svogūnas – 1 vnt;
- Feta – 100 g;
- Petražolės – 4 šakelės;
- Linų sėmenys – 1 valgomasis šaukštas;
- Alyvuogių aliejus – 3 šaukštai;
- Malti juodieji pipirai – pagal skonį;
- Druska – pagal skonį.
Paruošimas
- Supjaustykite agurkus, pomidorus, petražoles ir svogūnus.
- Plačiame salotų dubenyje sumaišykite virtus avinžirnius, agurkus, svogūnus, pomidorus ir petražoles.
- Fetą sutrinkite šakute ir sudėkite į salotas.
- Įpilkite linų sėmenų, druskos, maltų juodųjų pipirų ir alyvuogių aliejaus.
- Švelniai išmaišykite salotas žnyplėmis ir patiekite.
Salotos su avinžirniais, daržovėmis ir feta
Šios daržovių salotos su avinžirniais yra lengvos ir gaivios, bet kartu ir labai sočios. Kad avinžirniai geriau ir greičiau išvirtų, pamirkykite juos per naktį šaltame vandenyje.
Ingredientai
- Agurkai – 1 vnt;
- Pomidorai – 1 vnt;
- Mėlynasis svogūnas – 1 vnt;
- Žalumynai – 0,5 ryšulio;
- Avinžirniai – 70 g;
- Feta – 70 g;
- Provanso žolės – 1 šaukštelis;
- Druska – 0,5 šaukštelio;
- Citrinų sultys – 1 šaukštelis;
- Alyvuogių aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
Paruošimas
- Išvirkite avinžirnius, kol suminkštės. Leiskite jiems atvėsti po šaltu vandeniu.
- Agurką ir pomidorą supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, o svogūną – pusžiedžiais.
- Smulkiai supjaustykite žalumynus, o fetą sutrinkite šakute.
- Sumaišykite aliejų, druską, provanso žoleles ir citrinos sultis ir supilkite į salotas.