Manoma, kad pirmieji kepsniai buvo pagaminti Argentinoje. Dabar šis patiekalas yra plačiai paplitęs visame pasaulyje. Todėl nenuostabu, kad receptų šia tema yra neįtikėtinai daug. Siūlau išbandyti vieną iš paprasčiausių!
Ingredientai:
- Vištienos filė – 600 g;
- Pomidorai (vidutiniai) – 3 vnt;
- Grybai (puikiai tinka ir pievagrybiai)- 150 g;
- Svogūnai – 1 vnt;
- Sūris (kietas) – 180 g;
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- Majonezas – 120 ml;
- Muskato riešutas (maltas) – pagal skonį;
- Malti juodieji pipirai – pagal skonį;
- Druska – pagal skonį.
Kepsnio paruošimas
- Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite 1,5–2 centimetrų storio plokščiais gabalėliais.
- Kiekvieną gabalėlį plaktuku išplakite iš abiejų pusių, pabarstykite druska ir maltu muskato riešutu.
- Smulkiai supjaustykite grybus ir nuluptą svogūną.
- Pakepinkite svogūną su grybais, kol iškeps, pasūdykite ir įberkite pipirų.
- Pomidorus supjaustykite griežinėliais, sūrį sutarkuokite.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, išdėliokite vištienos kepsnius ir patepkite majonezu.
- Ant viršaus uždėkite grybus, pomidorus ir pabarstykite sūriu.
- Uždenkite dvigubu folijos sluoksniu ir kepkite 25 minutes 190 laipsnių orkaitėje.