Vegetariška balta mišrainė

Grybų mėgėjams patiks ši vegetariška tradicinių salotų versija. Čia grybai kepami kartu su svogūnais ir sumaišomi su įprastais baltos mišrainės ingredientais. Salotas taip pat galite aptepti liesu majonezu (tada netiks kūčių stalui).

Agurkus galima imti sūdytus, marinuotus arba šviežius. Ir kiekvieną kartą gauni skirtingą skonį. Dažniausiai naudoju naminius sūdytus. Šį kartą turiu 3 mažus agurkus.

Žaliuosius žirnelius galima naudoti šaldytus, salotos gausis ryškesnės ir gražesnės. Bet man čia labiau patinka konservuoti žirneliai. Jei naudojate šaldytus žirnius, juos reikia išvirti, kol suminkštės.

Galite naudoti liesą majonezą, jei šias salotas gaminsite ne per kūčias. Pagal skonį reikėtų įdėti žalumynų, tinka krapai, petražolės, žalieji svogūnai.

Ingredientai:

  • Bulvės – 5 vnt.;
  • Morkos – 2 vnt.;
  • Grybai – 300 g;
  • Sūdyti agurkai – 3 vnt.;
  • Žalieji žirneliai – 200 ml;
  • Svogūnai – 1 vnt.;
  • Majonezas (nebūtina) – pagal skonį;
  • Druska – pagal skonį;
  • Juodieji pipirai – pagal skonį;
  • Žalumynai – pagal skonį;
  • Augalinis aliejus – 1 v.š.

Vegetariška balta mišrainė su grybais kūčių stalui

Paruoškite visus ingredientus pagal sąrašą. Visas daržoves kruopščiai nuplaukite. Galite paimti bet kokius grybus: pievagrybius ar miško grybus, įskaitant šaldytus. Kuo daugiau grybų, tuo skanesnės šios salotos.

  1. Skirtingose ​​puodose išvirkite bulves ir morkas su lupenomis. Norėdami tai padaryti, daržoves užpilkite šaltu vandeniu ir padėkite ant viryklės ant stiprios ugnies. Bulvės išvirs per 25 – 35 minutes, o morkos – per 30 – 40 minučių, priklausomai nuo dydžio. Be virimo, daržoves galima kepti orkaitėje. Daržoves atvėsinkite ir nuvalykite.
  2. Nuvalykite ir supjaustykite grybus. Mažų grybų nereikia pjaustyti. Svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
  3. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, suberkite svogūną, druską ir pakepinkite 2-3 minutes, kol taps skaidrus. Tada sudėkite grybus ir pakepinkite juos kartu su svogūnais, kol suminkštės. Pabaigoje įberkite dar šiek tiek druskos ir pipirų. Visiškai atvėsinkite.
  4. Bulves, morkas ir agurkus supjaustykite vienodais kubeliais. Susmulkinkite žalumynus.
  5. Dideliame dubenyje sumaišykite bulves, morkas, agurkus ir grybus su svogūnais. Suberkite žaliuosius žirnelius ir susmulkintas žoleles (dalį žalumynų atidėkite patiekimui). Sumaišykite salotas.
  6. Pagardinkite salotas majonezu (nebūtina), druska, pipirais ir vėl švelniai išmaišykite. Jei nenaudosite majonezo, salotas pagardinkite tiesiog aliejumi.
  7. Salotas patiekite tradiciškai dideliame salotų dubenyje arba išdėliokite porcijomis, papuošdami žolelėmis ir citrinos skiltele.

Šiomis salotomis galima užpildyti tartaletes. Baltą mišrainę su grybais galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve sandariai uždarytoje talpykloje be padažo ir žolelių iki 2 dienų.

[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą