Minkštos varškės spurgos

Varškės spurgos – daugeliui mūsų nuo vaikystės pažįstamas patiekalas. Šias spurgas man gamindavo mama, dabar gaminu pati. Varškės spurgos paruošiamos labai greitai, tiesiogine prasme per 15 minučių, iš pačių paprasčiausių ir prieinamiausių ingredientų, todėl tai puikus pasirinkimas, kai reikia ką nors paruošti pusryčiams ar prie arbatos puodelio.

Pačios spurgos gaunasi purios, su rudos spalvos plutele, viduje minkštos ir tiesiog tirpstančios burnoje. Jos išnyksta taip pat greitai, todėl geriau iš karto ruošti dvigubą porciją. Spurgoms galite naudoti absoliučiai bet kokią varškę, naminę ar neriebią, net su įvairiais džiovintų vaisių priedais, taip spurgos bus dar geresnės ir įdomesnės.

Šias spurgas galima pakoreguoti pagal skonį, pavyzdžiui, į tešlą įmaišant šiek tiek malto cinamono, imbiero, kitų mėgstamų aromatinių prieskonių ar smulkiai tarkuotos citrinos ar apelsino žievelės. Be to, jas galima ruošti naudojant įvairius įdarus. Į vidų dėkite šiek tiek tirštos uogienės arba kondensuoto pieno, smulkintų cukatų, džiovintų vaisių ar riešutų, tada suformuokite spurgas. Paruoštas spurgas taip pat galima papuošti lydytu šokoladu.

Ir šios spurgos nebūtinai turi būti apvalios; galite jas pasigaminti tradicinės spurgos formos su skylute viduryje. Norėdami tai padaryti, ant gerai miltais pabarstyto stalo iškočiokite tešlą, stikline išpjaukite apskritimus, o viduryje – skylutes, o po to gabalėlius apkepkite aliejuje.

Kepimo aliejaus negalima per stipriai įkaitinti, kitaip spurgos apdegs. Įkaitinkite iki 160–180 laipsnių. Taip pat atminkite, kad aliejus yra labai karštas, todėl naudokite tik kiaurasamtį ar šaukštą, kad panardintumėte ir ištrauktumėte spurgas iš aliejaus.

Kad pagamintose spurgose būtų mažiau aliejaus, po kepimo padėkite jas ant popierinių servetėlių ar rankšluosčių ir nusausinkite. Iškepus spurgas aliejaus pakartotinai naudoti negalima, geriau jį išmesti, nes kepant jame susidaro kancerogenai.

Ingredientai:

  • Varškė – 250 g;
  • Cukrus – 3 šaukštai;
  • Kiaušiniai – 1 vnt.;
  • Miltai – 3 v.š.;
  • Kepimo milteliai – 1/2 šaukštelio;
  • Cukraus pudra – papuošimui;
  • Augalinis aliejus – kepimui.

Paruošimas:

  1. Išmaišykite varškę, kiaušinį ir cukrų. Suberkite miltus ir kepimo miltelius.
  2. Išminkykite tešlą. Priklausomai nuo varškės drėgnumo, miltų gali prireikti šiek tiek daugiau, paruošta tešla neturi būti per lipni.
  3. Tešlą padalinkite į keturias dalis ir iškočiokite į „dešreles“.
  4. Kiekvieną „dešrą“ supjaustykite mažais, maždaug graikinio riešuto dydžio gabalėliais.
  5. Kiekvieną gabalėlį susukite į rutuliukus. Šis žingsnis yra neprivalomas, galite kepti tiesiog gabalėlius.
  6. Puode arba keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Aliejaus turi būti tiek, kad spurgos visiškai pasinertų į įkaitintą aliejų, spurgas dėkite į įkaitintą aliejų ir kepkite iki auksinės rudos spalvos apie 3-4 minutes, apversdami kiaurasamčiu. Spurgas geriau kepti partijomis. Paruoštas varškės spurgas dėkite ant popierinės servetėlės, atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.


Parašykite komentarą