Traški vištiena su traškučiais

Traškios vištienos receptas su traškučiais

Traški vištiena man tai komforto maistas, tikrai dažnai ją gaminu ir esu išbandžiusi begalę įvairių receptų. Na bet šis paprastas receptas mane nustebino skoniu! Anskčiau matydavau, kaip kiti gamina su sausais pusryčiais, o aš sugalvojau, kodel gi nepabandžius su traškučiais? Tam puikiai tiko tortilijų traškučiai Doritos! Skonis sužavėjo – traškumas buvo įdealus! Kviečiu ir jus … Skaityti toliau

Kalėdinė antis su apelsinais ir obuoliais

Labai skani Kalėdinė antis su apelsinais

Pasak legendos, antis su apelsinais atsirado dėka italės Catherine de Medici, kuri ištekėjo už Prancūzijos karaliaus. Kad išvengtų nostalgijos tėvynei ir pažįstamiems patiekalams, mergina rūmų virtuvės šefams ruošti atsinešė itališkų kulinarinių knygų, todėl minėtasis patiekalas tapo prancūzų virtuvės klasika. Antienos mėsa puikiai dera su saldžiarūgščiais vaisiais, todėl receptą patobulinome ir antį su apelsinais bei obuoliais … Skaityti toliau

Minkštos varškės spurgos

Minkštos varškės spurgos

Varškės spurgos – daugeliui mūsų nuo vaikystės pažįstamas patiekalas. Šias spurgas man gamindavo mama, dabar gaminu pati. Varškės spurgos paruošiamos labai greitai, tiesiogine prasme per 15 minučių, iš pačių paprasčiausių ir prieinamiausių ingredientų, todėl tai puikus pasirinkimas, kai reikia ką nors paruošti pusryčiams ar prie arbatos puodelio. Pačios spurgos gaunasi purios, su rudos spalvos plutele, … Skaityti toliau

Vištienos filė tešloje

Vištienos filė tešloje - greitai paruošiama

Lengviausias būdas greitai ir skaniai iškepti vištienos filė – kepti ją tešloje. Vištienos krūtinėlė gaunasi sultinga ir švelni, nors dažniausiai ši mėsa išeina šiek tiek sausa. Tačiau tešla yra apsauginis sluoksnis, kuris išlaiko visas sultis kiekvieno mėsos gabalo viduje. Beje, ji labai lengva ir nesugeria riebalų pertekliaus iš keptuvės. Vištieną tešloje patogu pasiimti su savimi … Skaityti toliau

Batatai orkaitėje su sūriu

Kepti batatai orkaitėje skiltelėmis

Šis keptų orkaitėje saldžiųjų bulvių receptas jums patiks labiau, nei manote. Saldžiosios bulvės dar vadinamos batatais, skoniu šiek tiek primena moliūgą, šiek tiek morką ir yra saldžios su ryškia oranžine šerdimi. Jie gali būti patiekiami kaip garnyras, pavyzdžiui, su kalakutiena ar kiauliena, taip pat tinka kaip karštas užkandis. Paruošimo laikas: 35 minutės Porcijos: 3 asmenims … Skaityti toliau

Kalakutiena su ananasais ir sūriu orkaitėje

Kalakutiena su ananasais orkaitėje

Ką galima pagaminti iš kalakutienos filė? Žinoma, sultingus muštinius. Variantų daug, bet man labiausiai patinka su ananasais ir sūriu. Todėl, kad tai labai paprasta. Kalakutiena turi daugiau baltymų ir mažiau riebalų nei vištiena. Mėsos nauda yra ne tik B grupės vitaminų, geležies ir kitų svarbių medžiagų kiekyje. Kalakutieną rekomenduojama įtraukti į vaikų racioną, alergiškiems žmonėms … Skaityti toliau

Traškūs vištienos kepsneliai ”Chicken Nuggets”

Naminių ”Chicken Nuggets” receptas

Vištienos kepsneliai iš greito maisto restorano yra tokie skanūs ir viliojantys, bet toli gražu nėra patys sveikiausi. Tačiau naminiai – visai kita istorija. Patariu po kepimo būtinai dėti ant popierinių rankšluosčių, kad pasišalintų kuo daugiau riebalų. Ingredientai: Vištienos filė – 700 g; Kiaušiniai – 2 vnt.; Miltai – 50 g; Džiūvėsėliai – 150 g; Augalinis … Skaityti toliau

Vištienos krūtinėlė orkaitėje | 15-kos receptų rinkinys

Vištienos krūtinėlė orkaitėje - 15 receptų

Sunku sugalvoti universalesnį ir lengvesnį patiekalą nei orkaitėje keptos vištienos krūtinėlės. Patiekalai visada labai skirtingi, nes švelni vištienos filė puikiai sugeria skonius ir aromatus. Dalinamės geriausiais receptais!

Kalmarų žiedai tešloje

Kalmarų žiedai tešloje

Patiekalai iš kalmarų yra lengvai paruošiami ir turi puikų skonį. Dažniausiai šios jūros gėrybės naudojamos salotoms ir pagrindiniams patiekalams ruošti. Tačiau užkandžiai iš kalmarų yra ne mažiau skanūs. Siūlome kalmarų žiedų tešloje receptą. Ingredientai: Kalmarai – 500 g; Kiaušiniai – 1 vnt.; Pienas – 3 v.š.; Druska – 1/3 šaukštelio; Malti juodieji pipirai – 1/4 … Skaityti toliau

Naminiai čeburėkai

Naminių čeburėkų receptas

Esu išbandžiusi labai daug įvairių čeburėkų tešlos receptų, bet šis būdas man labiausiai patinka. Čeburėkai gaunasi minkšti. Visada kai gaminu čeburėkus juos darau 2 rūšių, vienus su mėsa kitus su daržovėmis – sau! Nesu didelė mėsos megėja, tai visada kai galima renkuosi čeburėkus su daržovėmis. O kokius čeburėkus jūs mėgstate? Tešlai: 1 l kefyro; miltai … Skaityti toliau

Vištiena su grikiais

Paruošta vištiena su grikiais

Vienu metu su grikiais paruošta vištiena! Mano vaikai tiesiog džiaugiasi šiais grikiais! Ir aš, nes gaminimo laikas minimalus! Lygiai taip pat viriau gaminau ir ryžius. Ingredientai: Vištienos šlaunelės; Grikiai – 1, 1,5 stiklinės; Vanduo grikiams – santykiu nuo 1 iki 2 stiklinių; Grybai – neprivalomi; Sviestas; Druska ir pipirai – pagal skonį. Paruošimas: Užmarinuoti vištieną … Skaityti toliau

Troškinti kotletai padaže

Troškintų kotletų padaže receptas

Kotletų padaže receptas bet kokiam garnyrui. Labai skanu. Kalorijos 100 g: 116 kcal Porcijų skaičius: 4 asmenims Kada valgyti: pietūs 🙏 Mažas prašymas palikti komentarą. Noriu matyti tuos, kuriems patinka tai, ką darau. Tai man labai svarbu. 🍜 Ingredientai: Kotletai: Bet kokios maltos mėsos – 450 g (naudojau jautieną); Sūris 35% – 50g; Česnakai – … Skaityti toliau

Vištienos kukuliai grietinėlėje su paprika

Vištienos kukuliai grietinėlėje su paprika

Vienas iš mano mėgstamiausių dietinių mėsos kukulių receptų ir viskas dėl to, kad vištiena ir grietinėlė yra sukurti vienas kitam. Šaukštas paprikos suteikia patiekalui neįprastą aromatą ir gražią spalvą. Jei namuose turite rūkytos paprikos, drąsiai imkite. Paruošimo laikas: 1 val. Porcijos: 4 asmenims Ingredientai: Vištienos faršas – 600 g; Ryžiai (virti) – 100 g; Grietinėlė … Skaityti toliau

Kalėdinė žąsis

Kalėdinė žąsis su bulvėmis

Mūsų šeimoje nuo senų senovės, arba tiek kiek mano atmintis neša. Per kalėdas valgydavome keptą žąsį. Kūčios kaip Kūčios, viskas aišku, mažiausiai 12 patiekalų be mėsos, kiaušinių ir pieno produktų. Kažkada, tarybiniais laikais, atrodė, kad tiesiog nebėra ką valgyti, bet dabar mes šeimininkės, tokios išradingos, kad sugebame nerealiausiai fantastiškiausius patiekalus paruošti ir visą adventą be … Skaityti toliau

Vištų šlaunelės mango sultyse

Vištų šlaunelių receptas mango sultyse

Karts nuo karto mūsų namuose tapo labai madinga gerti natūralių vaisių sulčių kokteilius. Geriame iš įvairiausių vaisių, kartais daržovių, bet iki šiol vis dar neturiu įsigyjusi normalios sulčiaspaudės bei vis dar blaškausi kokią ją čia nusipirkus. Noriu, bet neapsisprendžiu. Kadangiu man labai svarbu, jog mūsų namuose visada būtų įvairiausių vaisių, tai kai jie labai labai … Skaityti toliau

Ešerys pomidorų padaže

Ešerys pomidorų padaže

Savaitgalį buvome sodyboje. Apart to, kad smagiai gegužės vidury deginomės ir prisimaudėme ežere gal tūkstantį kartų…dėl ore tvyrančio karščio. Tačiau nepamiršome ir uodus “pašerti”, o tie kaip kokie tikri parazitai be gailesčio kalė, siurbė, nieštino, erzino zirzimu ir nedavė ramiai miegoti, ypač taip kaip norisi miegoti gamtoje, kur negirdėti mašinų burzgimo, kaimynų kalimo/gręžimo (ypač sekmadieniais … Skaityti toliau

Traškūs ir lipnūs vištienos sparneliai

Traškūs ir lipnūs vištienos sparneliai

Kai taip šalta, norisi karšto, pikantiško, iš vidaus šildančio užkandžio. Vaikščiojant po prekybos centrą, sparneliais pamojo vištos. Prisiminiau Peter Gabriel muzikinį klipą, kai vištiena šoko. Dabartiniai vaizdo klipai: negrai su prabangiais automobiliais ir baseinais, merginos su bikiniais, pusiau nuogo kūno demonstravimas…o kur menas?..aš nebematau. Pasirodo koks vienas vos geresnis, ir tuoj pat klonų gauja iš … Skaityti toliau