🍕 Storapadė pica su vištiena

Niekada nemėgau sekmadienių, nesvarbu ar kitą dieną manęs laukė darbas ar ne, sekmadieniai man buvo nemieli. Todėl stengiausi šiandieną ignoruoti, užsimiršti virtuvėje. Picos kepimas nuo a iki z buvo puiki mintis – minkyti, kočioti, kepinti, pjaustyti. Tačiau kai pica iškepė ir nuotraukos buvo kompiuteryje, pasidarė vėl liūdna. Bet, turiu pripažinti, kad stingstanti desertinio pyrago masė šaldytuve šiek tiek lenkia lūpų kampučius aukštyn.

Storapadė pica su vištiena
🍕 Storapadė pica su vištiena
  • Pagaminsite per: maždaug 140 min.
  • Smaguriausite: dviese (viena soti pica)
  • Energetinė vertė: 570 kcal (porcija/pusė picos)

Ingredientai:

Tešlai:

  • 1 1/2 puodelio kvietinių miltų;
  • 7g sausų mielių;
  • šaukštelio cukraus;
  • šaukštelio druskos;
  • 1/2 puodelio šilto vandens.

Picai:

  • 100g vištienos filė be odelių;
  • trintų pomidorų be priedų;
  • jūros druskos su pipirais;
  • vištienos prieskonių;
  • kelių smulkiavaisių pomidoriukų;
  • kelių pievagrybių;
  • trupintų pistacijų riešutų;
  • šiek tiek smulkiai supjaustyto avokado;
  • šviežio parmezano sūrio;
  • džiovintų arba šviežių raudonėlių.

Picos paruošimas

  1. Puodelį miltų sumaišyti su druska, per vidurį padaryti nedidelę duobutę. Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu, leisti pastovėti keletą minučių. Supilti mieles į tešlą, išsukti šakute, pridėti dar miltų (nuo pusės iki viso puodelio) nedėkite per daug – svarbiausia, kad tešla neliptų prie pirštų, tačiau nebūtų per kieta. Išminkę, palikite valandai, jog iškiltų (masė turi padvigubėti).
  2. Vištieną apvoliokite prieskoniuose ir apkepkite. Susmulkinkite riešutus, pomidorus bei pievagrybius supjaustykite “riekelėmis”.
  3. Iškilusią tešlą iškočiokite į apskritimą, dėkite ant miltais pabarstytos skardos, leiskite dar pakilti apie 20 minučių. Tuomet ištepkite pomidorų padažu, pabarstykite druska ir pipirais. Įkaitintoje orkaitėje kepkite picos padą apie 20-25 minutes.
  4. Ant iškepusio, kiek atvėsusio pado sudėkite paukštieną, pievagrybius, avokadus, pomidorus, užbarstykite riešutų, raudonėlio prieskonių. Ant viršaus užtarkuokite parmezano. Kepkite karštoje orkaitėje 10-12 minučių.


Parašykite komentarą