Niekada nemėgau sekmadienių, nesvarbu ar kitą dieną manęs laukė darbas ar ne, sekmadieniai man buvo nemieli. Todėl stengiausi šiandieną ignoruoti, užsimiršti virtuvėje. Picos kepimas nuo a iki z buvo puiki mintis – minkyti, kočioti, kepinti, pjaustyti. Tačiau kai pica iškepė ir nuotraukos buvo kompiuteryje, pasidarė vėl liūdna. Bet, turiu pripažinti, kad stingstanti desertinio pyrago masė šaldytuve šiek tiek lenkia lūpų kampučius aukštyn.
- Pagaminsite per: maždaug 140 min.
- Smaguriausite: dviese (viena soti pica)
- Energetinė vertė: 570 kcal (porcija/pusė picos)
Ingredientai:
Tešlai:
- 1 1/2 puodelio kvietinių miltų;
- 7g sausų mielių;
- šaukštelio cukraus;
- šaukštelio druskos;
- 1/2 puodelio šilto vandens.
Picai:
- 100g vištienos filė be odelių;
- trintų pomidorų be priedų;
- jūros druskos su pipirais;
- vištienos prieskonių;
- kelių smulkiavaisių pomidoriukų;
- kelių pievagrybių;
- trupintų pistacijų riešutų;
- šiek tiek smulkiai supjaustyto avokado;
- šviežio parmezano sūrio;
- džiovintų arba šviežių raudonėlių.
Picos paruošimas
- Puodelį miltų sumaišyti su druska, per vidurį padaryti nedidelę duobutę. Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu, leisti pastovėti keletą minučių. Supilti mieles į tešlą, išsukti šakute, pridėti dar miltų (nuo pusės iki viso puodelio) nedėkite per daug – svarbiausia, kad tešla neliptų prie pirštų, tačiau nebūtų per kieta. Išminkę, palikite valandai, jog iškiltų (masė turi padvigubėti).
- Vištieną apvoliokite prieskoniuose ir apkepkite. Susmulkinkite riešutus, pomidorus bei pievagrybius supjaustykite “riekelėmis”.
- Iškilusią tešlą iškočiokite į apskritimą, dėkite ant miltais pabarstytos skardos, leiskite dar pakilti apie 20 minučių. Tuomet ištepkite pomidorų padažu, pabarstykite druska ir pipirais. Įkaitintoje orkaitėje kepkite picos padą apie 20-25 minutes.
- Ant iškepusio, kiek atvėsusio pado sudėkite paukštieną, pievagrybius, avokadus, pomidorus, užbarstykite riešutų, raudonėlio prieskonių. Ant viršaus užtarkuokite parmezano. Kepkite karštoje orkaitėje 10-12 minučių.