Tikriausiai daugelis dabar ieškote įvairių idėjų kaip sunaudoti pomidorų derlių. Į pagalbą atskubu aš! Šis receptas labai paprastas – bet tikrai nustebins skoniu. Soti vištienos sriuba, su ryžiais bei daržovėmis tikrai nepaliks šeimos narių abėjingų! Kviečiu išbandyti! 🍅
Ingredientai:
- 5 vištienos blauzdelių;
- 2 saliero lapkočiai;
- 1 nedidelis svogūnas;
- 1 pakelis ryžių ir lešių košės;
- 1 nedidelė paprika;
- 3 dideli pomidorai;
- 1 v.š pomidorų pastos;
- 1 v.š Ajvar paprikų pastos;
- 3 didelės bulvės;
- 2 morkos;
- sauja krapų;
- druskos ir pipirų pagal skonį;
- 1 v.š aliejaus kepimui.
Sultiniui – 1 morka, 1 svogūnas, 3 česnako skiltelės, 1 saliero lapkotis, druska ir pipirai, bei 2 lauro lapai.
Paruošimas:
- Pirmiausia išsivirkite sultinį iš vištienos blauzdelių. Vištienos blauzdeles ir kitus ingridientus sultiniui sudėkite į puodą. Aš naudojau 4l talos puodą. Virkite 1.5 – 2 valandas. Kai išvirs ištraukite vištieną ir nukoškite sultinį.
- Supjaustykite smulkiai salierus, morkas, paprikas ir svogūnus.
- Pomidorus įpjaukite apačioje kryželiu. Apipilkite juos verdančiu vandeniu, palaikykite 2 min. Ištraukite ir perliekite šaltu vandeniu. Nulupkite odeles. Supjaustykite pomidorus smulkiau.
- Vištieną nukaulinkite ir mažais gabaliukais. Nuskuskite ir supjaustykite bulves.
- Giliame puode kuriame virsite sriubą įpilkite 1 v.š aliejaus, suberkite daržoves išskyrus bulves. Jas gerai pakepinkite , kad suminkštėtų. Kai iškeps užpilkite paruoštu sultiniu, įdėkite pomidorų pastos, Ajvar paprikų pastos ir leiskite pavirti 15-20min.
- Supilkite ryžių ir lešių mišinį į sriubą. Sudėkite vištieną, pavirkite 10min, tada sudėkite bulves. Virkite dar 10-15min. Pagardinkite druska ir pipirais. Prieš patiekdami įberkite kapotų krapų. Skanaus! 🍅
Tikrai labai skani. Kaip gerai, kad pasidalinote receptu. 🙂