Korėjietiškos morkų salotos

Tiesiai nuo mūsų vakarienės stalo – Morkų salotos. Ir ne šiaip sau morkų, bet rusiškos korėjietiškos salotos. Taip taip, nors juokingai man toks pavadinimas skamba, bet tokį radau beieškodama recepto. Čia kažkurią dieną prisiminiau, kai dar gyvendama Lietuvoje, po darbų, prieš važiuodama namo dažnai autobusų stoties vienoje parduotuvėje nusipirkdavau morkų salotų, na tokių jau paruoštų, nes jos baisiai skanios būdavo. Atrodo taip ir pavadintos buvo ‘Korėjietiškos salotos’, tai paieškojusi internete nieko panašaus neradau Korėjiečių virtuvėje, kas primintų tas salotas, bet netyčia pinterest’e pamačiau, kad rusų virtuvėje yra Korėjietiškos salotos, kurios visai taip ir atrodė. Pasirodo dar Stalino laikais daug korėjiečiuų buvo ištremtą į kaikurias Rusijos apylinkes ir taip šios salotos prisitaikė ir prie rusiško skonio, taip ir pasiliko pas juos. Taigi išbandžiau ir štai puikiosios salotos. Dar gal pridėčiau juodųjų sezamo sėklų dėl spalvų kontrasto, gal dar daugiau petražolių ar kalendros smulkiai pripjaustyčiau ir būtinai čili pipiro, kad būtų dar skaniau. Nors jos ir taip skanios ir puikiai tinka, kai anyta turguje nuperka 5 kg morkų. 😀

Reikia:

  • 5 didelių morkų;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 1 mažo svogūno;
  • 1 v.š. grūstų kalendros sėklų;
  • 3 v.š. aliejaus;
  • 2 v.š. acto;
  • 1 a.š. druskos;
  • 1 a.š. pipirų;
  • 1 v.š. medaus;
  • 2 v.š. sezamo sėklų;
  • saujelės petražolių ar šviežios kalendros.

Gaminam:

  1. Morkas sutarkuokite ar supjaustykite šiaudeliais. Geriausia naudoti specialią mandoliną, kuri pjausto šiaudeliais, nes taip morkos ilgiau išlieka traškios.
  2. Svogūną ir česnaką labai smulkiai supjaustykite.
  3. Dubenyje sumaišykite actą, medų, druską, pipirus, kalendros sėklas ir sezamo sėklas.
  4. Morkas, svogūną ir česnakus sudėti į didelį dubenį ir užpilti padažu, apiberti smulkintom petražolėm. Gerai išmaišyti ir leisti bent jau 10 minučių pastovėti. O tada jau prašom skanauti!
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą