Lengvi, daug laiko nereikalaujantys receptai • Maisto apžvalgos • Maisto Naujienos
Ingredientai:
- keptos vištienos krūtinėlės (paprieskoniuokite savo mėgstamais prieskoniais);
- rūkyto varškės sūrio (aš naudojau Dvaro sūrį);
- duonos traškučių (naudojau su daržovėmis, bet čia puikiai tiks ir juodos duonos traškučiai);
- salotų;
- pomidoro;
- agurko;
- ridikėlių.
Padažui:
- šiektiek citrinos sulčių – arba mažiau nei pusė spaustos citrinos;
- apie 30ml alyvuogių aliejaus ar kito mėgstamo;
- 1/2 a.š grūdėtų garstyčių;
- šiektiek druskos ir juodujų pipirų.
Paruošimas:
- Visus padažui skirtus ingridientus sumaišykite mažame dubenyje. Patagaukite – ar nieko netrūksta. Jei nori daugiau citrinos ir prieskonių – nebijokite įdėti daugiau kol gausite pageidaujamą skonį.
- Paprieskoniuokite vištienos krūtinėlę, ją pakepkite keptuvėje kol apskrus. Leiskite jai šiektiek atvėsti.
- Kol vištiena vėsta, supjaustykite salotas, ant jų dėkite smulkintus pomidorus, agurkus, ridikėlius.
- Susipjaustykite varškės sūrį ir jį šiektiek pasmulinkite rankomis.
- Ant paruoštų salotų dėkite pjaustytą vištienos krūtinėlę, varškės sūrį ir duonos traškučius.
- Salotas apliekite padažu prieš patiekant. Man šis salotų sluoksniavimo būdas labai patinka, nes jas galima pasiruošti iš anksčiau, taip jos išsilaiko ilgiau, ir visada lieka gaivios. Skanaus! 💚