Salotos su rūkytu varškės sūriu, vištiena ir duonos trapučiais!

skaniai.ir.lengvai

skaniai.ir.lengvai

Lengvi, daug laiko nereikalaujantys receptai • Maisto apžvalgos • Maisto Naujienos

Šis salotų derinys – tai vasaros atradimas! Anksčiau rinkdavausi įprastą varškės sūrį arba keptą, bet šį kartą pabandžiau paekspermentuoti su rūkytu, česnakiniu varškės sūriu – ir nenusivyliau! Jai puikiai dera su vištiena, o duonos traškučiai prideda traškumo! Galite drąsiai ekspermentuoti su salotų padažais, nes šioms salotoms tinka labai daug skirtingų padažų – aš pasirinkau klasikinį su garstyčiomis ir citrina. 💚

Ingredientai:

  • keptos vištienos krūtinėlės (paprieskoniuokite savo mėgstamais prieskoniais);
  • rūkyto varškės sūrio (aš naudojau Dvaro sūrį);
  • duonos traškučių (naudojau su daržovėmis, bet čia puikiai tiks ir juodos duonos traškučiai);
  • salotų;
  • pomidoro;
  • agurko;
  • ridikėlių.

Padažui:

  • šiektiek citrinos sulčių – arba mažiau nei pusė spaustos citrinos;
  • apie 30ml alyvuogių aliejaus ar kito mėgstamo;
  • 1/2 a.š grūdėtų garstyčių;
  • šiektiek druskos ir juodujų pipirų.

Paruošimas:

  1. Visus padažui skirtus ingridientus sumaišykite mažame dubenyje. Patagaukite – ar nieko netrūksta. Jei nori daugiau citrinos ir prieskonių – nebijokite įdėti daugiau kol gausite pageidaujamą skonį.
  2. Paprieskoniuokite vištienos krūtinėlę, ją pakepkite keptuvėje kol apskrus. Leiskite jai šiektiek atvėsti.
  3. Kol vištiena vėsta, supjaustykite salotas, ant jų dėkite smulkintus pomidorus, agurkus, ridikėlius.
  4. Susipjaustykite varškės sūrį ir jį šiektiek pasmulinkite rankomis.
  5. Ant paruoštų salotų dėkite pjaustytą vištienos krūtinėlę, varškės sūrį ir duonos traškučius.
  6. Salotas apliekite padažu prieš patiekant. Man šis salotų sluoksniavimo būdas labai patinka, nes jas galima pasiruošti iš anksčiau, taip jos išsilaiko ilgiau, ir visada lieka gaivios. Skanaus! 💚
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą