Garstyčių ir medaus salotų padažas

  • Paruošimas: 10 min
  • Porcijos: 2

Kalbant toliau įvairiausias salotas, namie mes su šeima dažnai ruošiame įvairius salotų padažus. Pats dažniausias mano pasirinkimas – garstyčių bei medaus padažas, kuris yra tikrų tikriausiai klasika. Jis iš savęs turi švelnios rūgštelės, šiek tiek saldumo bei garstyčių aštrumo. Pilkite jį drąsiai ant pačių įvairiausių žalių salotų.

Salotų padažo pagaminamas be galo lengvas. Sudėkite visus ingredientai į stiklainiuką, stipriai pakratykite ir štai viskas – mūsų padažas pagamintas. Nesu mėginusi jokių pirktinių salotų padažų, bet kai šitaip super lengva pasigaminti savo variantą ir naudoti tikrai gerus produktus, kažin ar būtų verta net dairytis į parduotuvių lentynose esančius.

Jeigu dar niekada nesate bandę naudoti salotų padažo – aš Jums pažadu, kad pabandę, imsite jį naudoti itin dažnai. Nes net žalių lapų salotos, gali būti be galo skanios, panaudojant nuostabų užpilą. Garstyčių bei medaus salotų padažas – tobulas pasirinkimas pačiam pirmam bandymui.

Beje, keliais mėgstamais savo šeimos padažais jau dalinausi anksčiau ir Juos labai išgyrėte:

Einame gaminti!

Receptui reikės:

  • skysto medaus: 2 arbatinių šaukštelių
  • grūdėtųjų garstyčių: 2 arbatinių šaukštelio
  • Dižono garstyčių: 1 arbatinio šaukštelio (arba kitų įprastų garstyčių)
  • šviežiai išspaustų citrinos sulčių: 2,5 valgomojo šaukšto
  • kokybiško alyvuogių aliejaus: 7 valgomųjų šaukštų
  • druskos: žiupsnio
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų: žiupsnio

Paruošimas

  • Pradžioje sudėk visus nurodytus ingredientus į nedidelį stiklainiuką (arba kitą indą su dangčiu), uždenk bei gerai pakratyk, kol padažas tampa vientisas.
  • Kokioms salotoms tinka? Toks padažas idealiai tiks visoms žalioms salotoms su daržovėmis arba be jų. Iš savęs turi malonios rūgštelės, saldumo bei aštrumo.
  • Kokiam kiekių salotų užteks tokio paruošto padažo: Tokio pasiruošto padažo užteks itin dideliam dubeniui salotų. Arba porai kartų vidutinio dydžio dubenio salotoms.
  • Kaip reiktų laikyti tokį padažą: Jeigu padažo nesunaudojai iškart – jį laikyk šaldytuve. Aš rekomenduoju jį suvalgyti per kelias dienas.
  • Kaip galima pritaikyti pagal savo poreikius: Kai paruošti šį padažą – jį būtinai paragauk. Gali būti, kad norėsi daugiau druskos, o gali būti, kad norėsi rūgštelės. Tada įdėk šiek tiek daugiau norimo ingrediento ir darkart uždengęs pakratyk.
  • Kokį alyvuogių aliejų rekomenduoju rinktis: Rinkis šalto spaudimo kokybišką alyvuogių aliejų. Asmeniškai aš pati tokiam užpilui visada pasirenku švelnesnio skonio alyvuogių aliejų. Jeigu nusipirksi išspaudų arba kiek prastesnį aliejų – užpilas gali turėti nemalonų kartoką poskonį. Todėl prieš ruošiant užpilą – paragauk aliejaus. Alyvuogių aliejus yra specifinis, bet turėtų būti malonaus skonio.
sumaišomas garstyčių ir medaus padažas salotoms dubenėlyje
sumaišomas garstyčių ir medaus padažas salotoms dubenėlyje

 

garstyčių - medaus padažas pilamas ant salotų
garstyčių – medaus padažas pilamas ant salotų

 

medaus - garstyčių padažas
medaus – garstyčių padažas


Parašykite komentarą