Užtepėlė su varške, lydytu sūreliu ir lašiša

  • Paruošimas: 5 min
  • Porcijos: 6
Praeitą savaitė turėjau itin smagų ir visiškai neplanuotą pasisėdėjimą su draugais. Ir užsukusius draugus visada noriu, kuo nors skaniu pavaišinti. Šį kartą mane išgelbėjo tokia nuostabi, greit pagaminama varškės užtepėlė su lydytu sūreliu ir lašiša, kurios receptas užgimė prieš keletą metu, tiesiog eksperimentuojant virtuvėje iš to, kas buvo užsilikę šaldytuve. Ir ką galiu pasakyti, kad po praėjusios pasisėdėjimo galiu pasakyti, kad ši užtepėlė patinka ne tik mano šeimos nariams, bet ir užsukusiems svečiams. Rekomenduoju!

Receptui reikės:

  • lašišos: 200 gramų
  • varškės: 300 gramų
  • lydyto sūrelio: 200 gramų
  • krapų: pundelio
  • druskos: žiupsnio
  • čili: žiupsnio (jeigu mėgsti aštriau; nėra būtina)

Paruošimas

  • Pirmiausia varškę pamaigyk šakute arba pertrink per sietelį.
  • Tada įmaišyk lydytą sūrelį.
  • Lašišą supjaustyk mažais gabaliukais.
  • Tuomet į varškės masę sudėk lašišą ir susmulkintus krapus.
  • Viską gerai išmaišyk pagardink druska ir čili.
  • Varškės užtepėlę tepk ant duoniuko, sumuštinių duonos riekelės arba skrebučio.
  • Patiek ir skanauk!

Parašykite komentarą