- Paruošimas: 10 min
- Gaminimas: 40 min
- Porcijos: 2
Šitaip vištieną ruošti mane išmokė mano pusseserė, kuri šį patiekalą sakė, kad gamina jau daug metų. O apie patį patiekalą galiu pasakyti tik tiek – jei esate raugintų kopūstų mėgėjas, išmėginkite pasigaminti ir vištieną su jais. Esu tikra, kad toks combo Jums labai patiks. Vištiena visada minkšta, sultinga, kvapni bei turtinga skoniu. Trumpai tariant viskas ko tikiesi iš labai skanios vakarienės!
Vištieną renkamės, kokią labiausiai mėgstame – tinka vištienos blauzdelės, kumpeliai, petukai ar kitos. Galima ir miksuoti ir pridėti visokių. 🙂
Receptui reikės:
- vištienos dalių: 6 gabaliukų (blauzdelių, kumpelių ar kitų)
- raugintų kopūstų: 1 litro
- druskos: pagal skonį
- vandens: 200 mililitrų
- kmynų: žiupsnių
- morkų: 1
- pipirų: žiupsnio
- česnako: 2 skiltelių
- vištienos prieskonių: 1 arbatinio šaukštelio
- aliejaus: šlakelio
- raudonėlio: žiupsnio
Paruošimas
- Pradžioje vištieną pabarstyk druska, pipirais, vištienos prieskoniais ir susmulkintu česnaku.
- Tada raugintus kopūstus perliek vandeniu.
- Morką sutarkuok ir įmaišyk į kopūstus, pagardink žiupsniu druskos.
- Kepimo indą patepk šlakeliu aliejaus.
- Sudėk kopūstų masę ir užpilk vandeniu.
- Ant viršaus sudėk vištieną. Pabarstyk kmynais ir raudonėliu.
- Kepimo indą uždenk folija.
- Dėk kepti pusvalandžiui, į iš anksto įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
- Po to nuimk foliją ir kepk dar maždaug 5-10 minučių, kol vištiena apskrunda.
- Patiek ir skanauk!
- Beje, šį patiekalą galima kepti ir atskiruose indeliuose, kiekvienam valgančiam žmogui po porciją ir iškart juose patiekti!
Labai mėgstu šį derinį. Esu mėginusi. Puikiai viskas gaunasi. Rekomenduoju ir kitiems.