- Paruošimas: 20 min
- Porcijos: 3
Vakar su šeima vieningai sutarėme, kad norime jūros gėrybių ir ypatingai krevečių. Ir tada nusprendėme, kad gaminsime spagečius su krevetėmis ir kreminiu padažu. Čia galima naudoti ir kitus mėgstamus makaronus, nebūtinai spagečius. Tai patiekalas, kurį mėginome jau ne vieną kartą ir nei karto nenusivylėme. Tikrai vertas visų pagyrų. Tas kreminis padažas yra kažkas tokio ir tinka prie pačių įvairiausių makaronų patiekalų. Rekomenduoju išmėginti jau šiandien!
Receptui reikės:
- spagečių makaronų: 1 saujos (arba kiek norisi)
- krevečių: 150 gramų
- druskos: poros žiupsnių
- sviesto: 1 valgomojo šaukšto
- šaldytų žaliųjų žirnelių: 1 saujos
- kreminio sūrio užtepėlės: ~60 gramų (3 valgomųjų šaukštų)
- česnako: 2 skiltelių
- svogūnų: 1
- saldžiosios paprikos miltelių: žiupsnio
- šviežiai grūstų pipirų: žiupsnio
Paruošimas
- Pirmiausia makaronus (spagečius arba kitus pasirinktus) dėk virti į verdantį ir sūdytą vandenį ir virk maždaug 10 minučių, kol makaronai išvirs, bet nepervirs.
- Tada svieste pakepink susmulkintą česnaką ir svogūną.
- Kai jau svogūnai ir česnakas suminkštėja, berk krevetes. Pagardink druska ir paprika.
- Suberk žirnelius, pakaitink kelias minutes.
- Tuomet sudėk kreminį sūrelį ir pakaitink, kol padažas pataps vientisos bei kreminės konsistencijos.
- Sudėk išvirtus spagečius (arba kitus makaronus). Gerai permaišyk ir dar šiek tiek pakaitink, kad skoniai susidraugautų tarpusavyje.
- Pagardink šviežiai grūstais pipirais, patiek ir skanauk!
Man pačiai kaip krevečių mėgėjai, tai čia yra kažkas tokio. Skanumėlis!