Makaronai su krevetėmis ir kreminiu grietinėlės padažu pagal Beatą

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 4

Aš tikrai niekada neatsisakau lėkštės gardžių makaronų, o ypatingai, jeigu dar su krevetėmis. Mėgstu juos visokiausius, tiek su pomidorų padažu, tiek su paprastu alyvuogių aliejaus padažu, tiek su įvairiausiais kreminiais grietinėlės padažais. Kaip nusprendžiu pagaminti makaronus, priklauso nuo tos dienos nuotaikos. Šįkart prie savo gaminamų makaronų be galo norėjau to kreminio, tobulo, gardaus rausvo padažiuko. Paskanavusi makaronų su šiuo padažu visada (be jokių išimčių) garsiai sušaukiu “oo, kaip gardu!”, būtinai reikės šitaip gaminti dažniau. Išmėginti, tikrai nepasigailėsite.

Beje, neseniai Jums rodžiau kaip paruošti dar vieną fantastišką pastos variantą su nduja ir krevetėmis. Pamėginkite ir jį!

Receptui reikės:

  • mėgstami makaronai: 330 gramų
  • krevetės: 450 gramų (šviežios arba atitirpintos)
  • 35% riebumo grietinėlė: 250 mililitrų
  • konservuotų pomidorai: 240 mililitrų (+ šaukštų trintų be odelių)
  • baltas sausas vynas: 125 mililitrų
  • svogūnai: 1 mažo
  • sviestas: 3 valgomųjų šaukštų
  • alyvuogių aliejus
  • smulkintos petražolės: 1 valgomojo šaukšto
  • česnakas: 2 skiltelių

Paruošimas

  • Pradžioje makaronus išvirk pagal pakuotės instrukcijas ir atidėk į šalį.
  • Tada vienoje keptuvėje ant didesnės vidutinės kaitros įkaitink vieną valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus ir vieną valgomąjį šaukštą sviesto.
  • Sudėk krevetes, pakepink keletą minučių, kol jos pasidarys rausvos spalvos.
  • Tada svogūną ir česnako skilteles nulupk ir susmulkink.
  • Kitoje keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies įkaitink du valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus ir du valgomuosius šaukštus sviesto, sudėk svogūną, česnaką ir kepink, kol svogūnas suminkštės.
  • Tuomet supilk vyną ir išmaišyk.
  • Kaitink keletą minučių, kol vyno sumažėja beveik perpus, vis maišyk.
  • Supilk trintus pomidorus, susmulkintus konservuotus pomidorus, išmaišyk, paskui supilk grietinėlę ir gerai išmaišyk. Pakaitink keletą minučių.
  • Padažą pagardink druska, pipirais ir džiovintu baziliku pagal savo skonį. Įmaišyk smulkintą petražolę.
  • Sudėk krevetes ir išmaišyk.
  • Po to sudėk makaronus, viską sumaišyk ir patiek.
  • Galima dar užbarstyti sutarkuotu sūriu. Tobulas skonis! Pasimėgauk!


3 komentarai apie “Makaronai su krevetėmis ir kreminiu grietinėlės padažu pagal Beatą”

Parašykite komentarą