Tailandietiška jūros gėrybių sriuba su kokosų pienu

  • Paruošimas: 20 min
  • Porcijos: 3
Tokia tailandietiška jūros gėrybių sriuba su kokosų pienu gaunasi labai skani. O geriausia dalis ta, kad ji lengvai paruošiama. Patogiausia šiai sriubai naudoti šaldytų jūros gėrybių mišinį, nes jo atskirai nereikės atšildyti.

Tailandietiškos virtuvės patiekalai yra būtinai gaminami su raudonojo kario pasta, kokosų pienu bei žuvies padažu. Tokie ingredientai yra nesunkiai randami didesniuose prekybos centruose. Jų kiekį gaminti drąsiai galite reguliuoti pagal savo skonį.

Sriubai paruošti reikės azijietiškų makaronų. Idealiausiai, mano manymu, tiks ryžių makaronai, kurie sriubai suteiks sotumo ir priduos skonio, bet galite pasirinkti ir kitokius. Juos reikia išvirti atskirai ir patiekti su sriuba. Einame gaminti!

Receptui reikės:

  • šaldytos jūros gėrybės: 300 gramų
  • sultinys: 1 litro
  • kokosų pienas: 200 mililitrų
  • geltonosios paprikos: 1 (supjaustome nedideliais gabaliukais)
  • raudonoji kario pasta: 1-2 valgomųjų šaukštų
  • ciberžolė: žiupsnelio (nėra būtina)
  • rudieji pievagrybiai: 100 gramų (supjaustome į 4-5 dalis)
  • žuvies padažas: 1-2 valgomųjų šaukštų
  • šviežia kalendra: 1 saujos
  • laimo vaisiaus sultys: šlakelio
  • ryžių makaronai: 100 gramų (arba kiti mėgstami azijietiški makaronai)

Paruošimas

  • Pradžioje puode užkaisk sultinį. Kaitrą sumažink iki vidutinės. Sudėk raudonojo kario pastą ir ciberžolę. Viską išmaišyk.
  • Tada sudėk pievagrybius ir virk maždaug 10 minučių.
  • Tuomet sudėk ir kelias minutes pavirk papriką.
  • Sudėk jūros gėrybes ir supilk kokosų pieną. Virk keletą minučių.
  • Į pabaigą įpilk žuvies padažo. Išjungus kaitrą įlašink laimo vaisiaus sulčių, apibarstyk kalendra.
  • Pagal ant pakelio nurodytas instrukcijas paruošk ryžių arba kitus makaronus. Juos sudėk į lėkštę ir ant viršaus užpilk sriubą.
  • Patiek ir skanauk!


Parašykite komentarą