Turinys
Negaliu nepapasakoti apie nuostabųjį ir traškųjį krevečių užkandį. Kaip žinia, krevetės, kokiu nors būdu atsiradusios mano namuose, dažniausiai nemažai laiko užsiguli šaldiklyje. Kaip ir kitos jūros gėrybės. Kaip ir mėsa. Kodėl? – paprasčiausiai todėl, kad visuomet pirmenybę teikiu daržovėms, ryžių patiekalams, įvairiems apkepams, pieniškiems gardėsiams ar saldiems kąsneliams. Ir tik netyčia (arba tyčia – kai į šaldiklį nebetelpa ledai) prisiminusi apie šaldytuvo kamputyje gulinčius gėrius, užsiimu jų sunaudojimo misija.
Panašiai nutiko ir šį kartą – tik man dar labiau padėjo už akių užkliuvęs ir smalsumą sužadinęs receptas. O krevetės gaunasi nuostabios – apskrudusi sezamų bei kokosų plutelė suteikia joms ypatingo žavesio, priverčiančio pasakyti, jog tai – tikrai puikus užkandis arba tokie patys puikūs bei lengvi vasariški pietūs.
Ingredientai:
- 500 g krevečių (su uodegėlėmis arba be – pas mane, kaip matote, be);
- 1 kiaušinis;
- 1/2 puodelio ryžių miltų;
- 1/2 puodelio sezamų;
- 1/2 puodelio kokoso drožlių;
- riešutų aliejaus (naudojau graikinių riešutų).
Paruošimas:
- Krevetes, jeigu šaldytos, atšildyti, nuplauti ir nusausinti.
- Kiaušinį išplakti su šlakeliu vandens.
- Kiekvieną krevetę apvolioti miltuose, plaktame kiaušinyje bei galiausiai sezamų-kokoso mišinyje. Tik nepersistengti, nes per storas sluoksnis neleis iškepti pačiom krevetėm.
- Gerai įkaitinti aliejų ir jame, sumažinus ugnį išvirti pasiruoštas gėrybes, o išvirusias sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Vieną krevetę iškepti užtrunka apie 5-7 minutes.
- Prieš skanaujant apšlakstyti paprastos arba žaliosios citrinos sultimis.