Obuoliniai tešlainiai – pjaustyti obuoliai tešloje, kepti orkaitėje

  • Paruošimas: 15 min
  • Gaminimas: 20 min
  • Porcijos: 4

Be galo minkšti, itin sultingi ir purūs tešlainiai (net nežinau ar tai labiau bandelės, ar sausainiai) su obuoliais. Labai džiaugiuosi atradusi šį receptą. Tikrai šis desertas bus gaminamas dar ne vieną kartą. Tad skubu receptu dalintis ir su jumis visais. Mėginkite ir mėgaukitės jau šiandien!

Iš recepte nurodytų ingredientų kiekių man pavyko iškepti dvi skardas sausainių, kurie itin greit pradingo nuo stalo, nes visai šeimai patiko, tai ėmė vieną po kito. 🙂

Receptui reikės:

  • obuolių: 600 gramų
  • citrinos sulčių: 2 valgomųjų šaukštų
  • kiaušinių: 2
  • cukraus: 150 gramų
  • vanilinio cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
  • grietinėlės: 2 valgomųjų šaukštų
  • aliejaus: 125 mililitrų
  • miltų: 250 gramų
  • kepimo miltelių: 2 arbatinių šaukštelių
  • druskos: žiupsnelio

Paruošimas

  • Pradžioje obuolius supjaustyk nedideliais kubeliais ir apšlakstyk citrinų sultimis.
  • Tada dubenėlyje išplak kiaušinius su cukrumi, vanilinu, druska, grietinėle ir aliejumi.
  • Suberk miltus ir kepimo miltelius, gerai išmaišyk.
  • Po to sudėk obuolius ir dar vieną kartą viską išmaišęs šaukšteliu šią masę dėk ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  • Kepk iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių.
  • Patiek ir skanauk!

1 komentaras apie “Obuoliniai tešlainiai – pjaustyti obuoliai tešloje, kepti orkaitėje”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą