Bandelės su kopūstų įdaru

Kadangi Stambule dienos jau pradeda šiltėti, tai jeigu taip ir toliau, tai aš jau palnuoju sekmadienį užkandžiauti gamtoje, o šios bandelės su karšta arbata iš termoso tik dieną praskaidrins.

Tešlai:

  • 1 st pieno;
  • 1 a.š. cukraus;
  • 1 a.š. druskos;
  • 1 pakelio mieliu;
  • 1 kiaušinio;
  • 3 v.š. aliejaus;
  • 3,5 st miltų;
  • pieno aptepimui.

Įdarui:

  • 1 nedidelio kopūsto;
  • 1 svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 čili pipiro;
  • lauro lapo;
  • druskos;
  • pipirų;
  • aliejaus;
  • žiupsnelio rozmarino;
  • 0,5 st vandens.
Suformuotos bandelės
Bandelės prieš kepimą

Gaminam:

  1. Pakaitiname pieną, kad galėtume laikyti pirštą be jokio skausmo. Tada sumaišome su cukrumi, druska bei mielėmis. Leidžiame patovėti apie 10min. Tada įmušame kiaušinį ir supilame aliejų. Išmaišome ir supilame 2 st miltų, išmaišome ir tada po truputį pilame likusius miltus ir minkome apie 6-7 min. Aptepame aliejumi ir uždengia plėvele leidžiame tešlai pakilti šiltoje vietoje apie 1 val.
  2. Pasigaminame įdarą. Pakepiname svogūną, česnakus, čili aliejuje, tada sudedame kopūstus, lauro lapą, prieskonius bei druską. Pakepiname porą minučių, tada supilame vandenį ir patroškiname kol kopūstai suminkštėja.
  3. Tešlą padaliname į 7-8 gabalėlius. Kiekvieną gabalėlį su ranka suplojame į apskritimą ir dedame į jo vidurį šaukštą kopūstų įdaro. Suformuojame apvalias bandeles. Dedame jas į apvalią kepimo skardą apibarstytą miltais. Leidžiame bandelėm pakilti ir tada aptepame pienu.
  4. Įkaitiname orkaitę iki 190C ir kepame bandeles apie 30 min kol viršus ir šonai tampa gražiai rusvi. Leidžiame šiek tiek atvėsti ir tada jau skanaujame. Skanaus!
[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą