Kadangi Stambule dienos jau pradeda šiltėti, tai jeigu taip ir toliau, tai aš jau palnuoju sekmadienį užkandžiauti gamtoje, o šios bandelės su karšta arbata iš termoso tik dieną praskaidrins.
Tešlai:
- 1 st pieno;
- 1 a.š. cukraus;
- 1 a.š. druskos;
- 1 pakelio mieliu;
- 1 kiaušinio;
- 3 v.š. aliejaus;
- 3,5 st miltų;
- pieno aptepimui.
Įdarui:
- 1 nedidelio kopūsto;
- 1 svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 1 čili pipiro;
- lauro lapo;
- druskos;
- pipirų;
- aliejaus;
- žiupsnelio rozmarino;
- 0,5 st vandens.
Gaminam:
- Pakaitiname pieną, kad galėtume laikyti pirštą be jokio skausmo. Tada sumaišome su cukrumi, druska bei mielėmis. Leidžiame patovėti apie 10min. Tada įmušame kiaušinį ir supilame aliejų. Išmaišome ir supilame 2 st miltų, išmaišome ir tada po truputį pilame likusius miltus ir minkome apie 6-7 min. Aptepame aliejumi ir uždengia plėvele leidžiame tešlai pakilti šiltoje vietoje apie 1 val.
- Pasigaminame įdarą. Pakepiname svogūną, česnakus, čili aliejuje, tada sudedame kopūstus, lauro lapą, prieskonius bei druską. Pakepiname porą minučių, tada supilame vandenį ir patroškiname kol kopūstai suminkštėja.
- Tešlą padaliname į 7-8 gabalėlius. Kiekvieną gabalėlį su ranka suplojame į apskritimą ir dedame į jo vidurį šaukštą kopūstų įdaro. Suformuojame apvalias bandeles. Dedame jas į apvalią kepimo skardą apibarstytą miltais. Leidžiame bandelėm pakilti ir tada aptepame pienu.
- Įkaitiname orkaitę iki 190C ir kepame bandeles apie 30 min kol viršus ir šonai tampa gražiai rusvi. Leidžiame šiek tiek atvėsti ir tada jau skanaujame. Skanaus!