- Paruošimas: 20 min
- Gaminimas: 20 min
- Porcijos: 4
Tokios varškinės bandelės – pynutės gaunasi tiesiog tobulai. Ne per saldžios ir itin minkštos. Prie mėgstamos arbatos ar kavos puodelio tikras skanunėlis. Vienos niekada neužtenka. Šį receptą naudoju labai daug metų ir man jis labai patinka. Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad tokias pynutes susukti ganėtinai sunku, bet tai tikrai nėra taip sunku padaryti. Tad tikrai drąsiai labai rekomenduoju išmėginti. Esu tikra, kad ruošite šitaip ne vieną kartą. O paruošę tikrai pirštelius laižysite!
Receptui reikės:
- miltų: 300 gramų (gali prireikti kiek daugiau)
- kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
- cukraus: 100 gramų
- vanilės: 1 arbatinio šaukštelio
- varškės: 150 gramų (galima dėti ir visą pakelį 180 gramų)
- kiaušinių: 1
- pieno: 100 mililitrų
- aliejaus: 50 mililitrų
Paruošimas
- Pradžioje miltus sumaišyk su kepimo milteliais.
- Kiaušinio baltymą išmaišyk su cukrumi.
- Supilk pieną, aliejų, vanilę ir įmaišyk varškę (aš šį kartą dėjau visą 180 gramų pakelį).
- Tuomet suberk persijotus miltus ir užminkyk tešlą.
- Tešlą padalink į 12 dalių, po to kiekvieną dalį dar į 3.
- Iš kiekvieno gabaliuko suformuok maždaug 15 centimetrų ilgio juosteles ir supink tarsi kaseles.
- Paskui kiaušinio trynį sumaišyk su vienu valgomuoju šaukštu pieno, aptepk bandeles ir pabarstyk cukrumi.
- Kepk iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.
- Patiek ir skanauk!