- Paruošimas: 20 min
- Gaminimas: 20 min
- Porcijos: 4
Mielinės kokosinės bandelės – tai puikus desertas, kuris puikiai tiks tiek kasdieniams pusryčiams, tiek ypatingoms progoms. Šių bandelių paslaptis slypi ne tik jų minkštume ir kvapnumo, bet ir naudingose kokosų drožlių savybėse. Kokosų drožlės ne tik suteikia bandelėms išskirtinį skonį, bet ir praturtina jas maistingomis medžiagomis. Kokosų drožlėse gausu sveikų riebalų, skaidulų bei vitaminų, kurie prisideda prie geros savijautos ir energijos lygio palaikymo.
Valgant maistą, praturtintą kokosų drožlėmis, organizmas gauna svarbių maistinių medžiagų, tokių kaip manganas, svarbus kaulų sveikatai, ir varis, būtinas imuninei sistemai stiprinti. Taip pat kokosų drožlės yra puikus natūralus energijos šaltinis, todėl šios bandelės yra puikus pasirinkimas tiek aktyviems pusryčiams, tiek užkandžiams po sporto treniruotės. Be to, kokoso riešutų produktai yra puiki alternatyva tiems, kurie laikosi veganiškos ar be laktozės dietos.
Receptui reikės:
- Pienas: 150 mililitrų
- Braškinis jogurtas: 30 mililitrų (galima pakeisti bet kokiu kitokiu mėgstamu jogurtu)
- Kefyras: 30 mililitrų (galima pakeisti rūgpieniu)
- Medus: 50 gramų (galima pakeisti agavų sirupu ar cukraus sirupu)
- Miltai: 3 stiklinių (galima naudoti viso grūdo miltus, kad būtų sveikiau)
- Sausos mielės: 7 gramų
- Minkštas sviestas: 40 gramų (galima pakeisti margarinu ar kokosų aliejumi)
- Kokosų drožlės: 100 gramų
Paruošimas:
- Pradžioje visus ingredientus sumaišyk, o po to įmaišyk sviestą.
- Išminkyk itin gerai, kad tešla gautųsi elastinga.
- Palik maždaug 60 minučių, kad pakiltų.
- Tuomet padalink į 20 gabaliukų.
- Palik dar apie 15 minučių šiltai.
- Po to dar vieną kartą perminkyk, suformuok rutuliukus, dėk į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi.
- Apipurkšk vandeniu ir palik uždengus maždaug dar 60 minučių šiltai dar vieną kartą.
- Paskui kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, maždaug 20 minučių.
- Patiek ir skanauk! 🙂
Papildomi patarimai:
- Norint, kad bandelės išliktų minkštos ir šviežios ilgiau, jas galima laikyti sandariame inde arba popieriniame maišelyje.
- Jei bandelės sukietėja, jas galima trumpai pašildyti orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje.

Išmėginau bandeles pagal šį receptą. Tikrai labai skanios.