- Paruošimas: 25 min
- Gaminimas: 20 min
- Porcijos: 4
Šios mielinės bandelės su obuoliais nors ir paprastos, bet gaunasi itin purios, minkštos ir be galo skanios. Tikrai labai rekomenduoju pamėginti. 🙂
Beje, mano šiame recepte nurodyti ingredientai yra pusė originalaus recepto normos. Man pavyko iškepti 24 nedideles bandeles (vieną kepimo skardą). Jeigu norisi didesnių bandelių – tešlą daliname tik į dvi dalis, tada gausis 16 didesnių ragelių.
Taip pat šį kartą gamindama įdarui troškinti naudojau rudą cukrų, bet puikiai tinka ir baltas.
Receptui reikės:
Tešlai:
- sausų mielių: 7 gramų (1 pakelio)
- cukraus: 50 gramų
- druskos: 0,5 arbatinio šaukštelio
- kiaušinių: 1 didelio (arba 2 mažų)
- pieno: 100 mililitrų
- sviesto: 30 gramų
- aliejaus: 1,5 valgomojo šaukšto
- miltų: ~300-400 gramų
Įdarui:
- obuolių: 4 vidutinio dydžio (arba 3 didelių)
- sviesto: 30 gramų
- cukraus: 50 gramų
- cinamono: 0,5 arbatinio šaukštelio
Paruošimas
- Įdaras: Obuolius nulupk, supjaustyk maždaug 1 centimetro kubeliais.
- Keptuvėje išlydyk sviestą, suberk cukrų, cinamoną ir viską maišydamas pakaitink maždaug 2-3 minutes, kol cukrus pradeda tirpti.
- Tuomet suberk obuolius ir vis pamaišydamas troškink ant vidutinės kaitros, kol išgaruos skystis, o cukrus pradeda virsti karmele (man troškinosi maždaug 15 minučių).
- Įdarą atvėsink.
- Gamink tešlą: Į kambario temperatūros pieną suberk mieles ir cukrų, išmaišyk ir pastatyk šiltai maždaug 10-15 minučių, kol susidaro “kepurėlė” iš mielių.
- Dubenyje sumaišyk miltus su druska, supilk pieno mišinį, išplaktus kiaušinius, minkštą sviestą ir supilk aliejų.
- Užminkyk tešlą. Tešla privalo būti minkšta, bet nelipti prie rankų. Jeigu limpa – įberk dar šiek tiek miltų.
- Minkyk tešlą maždaug 7-10 minučių, kol ji tampa lygi bei elastinga.
- Dėk į dubenį, pateptą aliejumi, ir kildink šiltai kol padvigubėja.
- Tada padalink ją į tris dalis. Iš kiekvienos iškočiok maždaug 0,5 centimetro storio apskritimą, ji supjaustyk į 8 dalis (trikampiais).
- Ant trikampėlio plačiosios dalies dėk arbatinį šaukštelį įdaro ir susuk į ragelį. Galus gerai užspausk, kad kepant įdaras neišbėgtų.
- Kepk iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių, kol bandelės gražiai paruduos.
- Patiek ir skanauk!
Kokios jos skanios. Tikrai labai skaniai gavosi!