Paprastos mielinės bandelės su obuoliais

  • Paruošimas: 25 min
  • Gaminimas: 20 min
  • Porcijos: 4

Šios mielinės bandelės su obuoliais nors ir paprastos, bet gaunasi itin purios, minkštos ir be galo skanios. Tikrai labai rekomenduoju pamėginti. 🙂

Beje, mano šiame recepte nurodyti ingredientai yra pusė originalaus recepto normos. Man pavyko iškepti 24 nedideles bandeles (vieną kepimo skardą). Jeigu norisi didesnių bandelių – tešlą daliname tik į dvi dalis, tada gausis 16 didesnių ragelių.

Taip pat šį kartą gamindama įdarui troškinti naudojau rudą cukrų, bet puikiai tinka ir baltas.

Receptui reikės:

Tešlai:
  • sausų mielių: 7 gramų (1 pakelio)
  • cukraus: 50 gramų
  • druskos: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • kiaušinių: 1 didelio (arba 2 mažų)
  • pieno: 100 mililitrų
  • sviesto: 30 gramų
  • aliejaus: 1,5 valgomojo šaukšto
  • miltų: ~300-400 gramų
Įdarui:
  • obuolių: 4 vidutinio dydžio (arba 3 didelių)
  • sviesto: 30 gramų
  • cukraus: 50 gramų
  • cinamono: 0,5 arbatinio šaukštelio

Paruošimas

  • Įdaras: Obuolius nulupk, supjaustyk maždaug 1 centimetro kubeliais.
  • Keptuvėje išlydyk sviestą, suberk cukrų, cinamoną ir viską maišydamas pakaitink maždaug 2-3 minutes, kol cukrus pradeda tirpti.
  • Tuomet suberk obuolius ir vis pamaišydamas troškink ant vidutinės kaitros, kol išgaruos skystis, o cukrus pradeda virsti karmele (man troškinosi maždaug 15 minučių).
  • Įdarą atvėsink.
  • Gamink tešlą: Į kambario temperatūros pieną suberk mieles ir cukrų, išmaišyk ir pastatyk šiltai maždaug 10-15 minučių, kol susidaro “kepurėlė” iš mielių.
  • Dubenyje sumaišyk miltus su druska, supilk pieno mišinį, išplaktus kiaušinius, minkštą sviestą ir supilk aliejų.
  • Užminkyk tešlą. Tešla privalo būti minkšta, bet nelipti prie rankų. Jeigu limpa – įberk dar šiek tiek miltų.
  • Minkyk tešlą maždaug 7-10 minučių, kol ji tampa lygi bei elastinga.
  • Dėk į dubenį, pateptą aliejumi, ir kildink šiltai kol padvigubėja.
  • Tada padalink ją į tris dalis. Iš kiekvienos iškočiok maždaug 0,5 centimetro storio apskritimą, ji supjaustyk į 8 dalis (trikampiais).
  • Ant trikampėlio plačiosios dalies dėk arbatinį šaukštelį įdaro ir susuk į ragelį. Galus gerai užspausk, kad kepant įdaras neišbėgtų.
  • Kepk iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių, kol bandelės gražiai paruduos.
  • Patiek ir skanauk!

1 komentaras apie “Paprastos mielinės bandelės su obuoliais”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą