- Paruošimas: 15 min
- Gaminimas: 30 min
- Porcijos: 6
Kai tik žmonės kalba apie mielinės bandeles, iškart visi pagalvoja apie saldžias bandeles. Tačiau mano pačios mėgstamiausios yra būtent šios – su dešrelėmis. Jas galima gaminti tiek su pieniškomis dešrelėmis, tiek su rūkytomis – priklausomai nuo to, kurias labiau mėgstate. Beje, šių bandelių-pyragėlių didžiulis pliusas yra tas, kad tešla yra pagaminama gana greitai, nes jos kaip ir nereikia kildinti, tik palaikyti šaldytuve. O skonis tikrai labai geras. 🙂
Receptui reikės:
Tešlai:
- pieno: 200 mililitrų
- cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
- sausų mielių: 1 pakelio
- sviesto: 200 gramų
- druskos: 0,5 arbatinio šaukštelio
- miltų: ~500 gramų
Įdarui:
- dešrelių: 6
Paruošimas
- Pradžioje į kambario temperatūros pieną suberk 2 valgomuosius šaukštus cukraus ir sausas mieles – išmaišyk, kol viskas ištirpsta.
- Tada pastatyk šiltai maždaug 10-15 minučių, kad susidarytų “kepurėlė” iš mielių.
- Tuomet į dubenį persijok miltus ir sumaišyk su druska.
- Sudėk mažais gabaliukais pjaustytą kambario temperatūros sviestą ir pirštais jį trink su miltais, kol susidarys trupinėliai.
- Kai jau susidaro mielių “kepurėlė”, pieną su mielėmis supilk į miltus ir viską išmaišyk. Jei tešla dar labai lipni – įberk daugiau miltų.
- Paminkyk maždaug 3 minutes ir maždaug 30 pusvalandžiui tešlą padėk į šaldytuvą.
- Išėmęs tešlą iš šaldytuvo, imk dalį tešlos, iškočiok maždaug 0,5 centimetro storio lakštą, supjaustyk jį 2-3 centimetrų pločio juostelėmis ir apvyniok jomis per pusę perpjautаs dešreles (perpjautas išilgai).
- Viršų aptepk išplaktu kiaušiniu.
- Iškart kepk iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrunda (maždaug 20-30 minučių).
- Patiek ir skanauk!
1 komentaras apie “Pyragėliai – mielinės bandelės su dešrelėmis”