Pyragėliai – mielinės bandelės su dešrelėmis

  • Paruošimas: 15 min
  • Gaminimas: 30 min
  • Porcijos: 6
Kai tik žmonės kalba apie mielinės bandeles, iškart visi pagalvoja apie saldžias bandeles. Tačiau mano pačios mėgstamiausios yra būtent šios – su dešrelėmis. Jas galima gaminti tiek su pieniškomis dešrelėmis, tiek su rūkytomis – priklausomai nuo to, kurias labiau mėgstate. Beje, šių bandelių-pyragėlių didžiulis pliusas yra tas, kad tešla yra pagaminama gana greitai, nes jos kaip ir nereikia kildinti, tik palaikyti šaldytuve. O skonis tikrai labai geras. 🙂

Receptui reikės:

Tešlai:
  • pieno: 200 mililitrų
  • cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
  • sausų mielių: 1 pakelio
  • sviesto: 200 gramų
  • druskos: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • miltų: ~500 gramų
Įdarui:
  • dešrelių: 6

Paruošimas

  • Pradžioje į kambario temperatūros pieną suberk 2 valgomuosius šaukštus cukraus ir sausas mieles – išmaišyk, kol viskas ištirpsta.
  • Tada pastatyk šiltai maždaug 10-15 minučių, kad susidarytų “kepurėlė” iš mielių.
  • Tuomet į dubenį persijok miltus ir sumaišyk su druska.
  • Sudėk mažais gabaliukais pjaustytą kambario temperatūros sviestą ir pirštais jį trink su miltais, kol susidarys trupinėliai.
  • Kai jau susidaro mielių “kepurėlė”, pieną su mielėmis supilk į miltus ir viską išmaišyk. Jei tešla dar labai lipni – įberk daugiau miltų.
  • Paminkyk maždaug 3 minutes ir maždaug 30 pusvalandžiui tešlą padėk į šaldytuvą.
  • Išėmęs tešlą iš šaldytuvo, imk dalį tešlos, iškočiok maždaug 0,5 centimetro storio lakštą, supjaustyk jį 2-3 centimetrų pločio juostelėmis ir apvyniok jomis per pusę perpjautаs dešreles (perpjautas išilgai).
  • Viršų aptepk išplaktu kiaušiniu.
  • Iškart kepk iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrunda (maždaug 20-30 minučių).
  • Patiek ir skanauk!

1 komentaras apie “Pyragėliai – mielinės bandelės su dešrelėmis”

Parašykite komentarą