- Paruošimas: 10 min
- Gaminimas: 20 min
- Porcijos: 3
Aš itin mėgstu bandeles su įvairiausiais įdarais. Ir jau esu minėjusi, kad labiau mėgstu nesaldžius įdarus. Neseniai gaminau bandeles su dešrelėmis, o kadangi kepant tuos pyragėlius su dešrelėmis liko šiek tiek mielinės tešlos, paeksperimentavau ir iškepiau nesaldžių bandelių su sūriu. Tikrai labai skanios. Dalį gaminau su fermentinį sūriu, o kitą dalį su rikotos sūriu – abu variantai labai patiko. Tikrai kartosiu, nes eksperimentas tikrai pavyko! 🙂
Receptui reikės:
- mielinės tešlos pagal mielinių bandelių su dešrelėmis receptą
- sūrio: pagal skonį (tinka ir rikotos sūris)
- kiaušinių: 1 (aptepimui)
Pabarstymui (pasirinktinai):
- aguonų
- sezamo sėklų
Paruošimas
- Pradžioje imk kiaušinio dydžio pasiruoštos mielinės tešlos gabaliukus, delne juos plokščiai išminkyk, dėk sūrio gabaliuką, ir suformuok apvalias bandeles.
- Tada aptepk išplaktu kiaušiniu ir pabarstyk aguonomis arba sezamo sėklomis.
- Kepk iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol gražiai apskrunda (maždaug 20 minučių).
- Patiek ir skanaus!