- Paruošimas: 50 min
- Porcijos: 6
Šiandien noriu Jums parodyti mūsų šeimoje itin pamėgtą desertą. Vaikai jį labai mėgsta su puodeliu arbatos arba pieno, o suaugę jį valgo su mėgstama kava. Tai saldus morenginis vyniotinis su grietinėle, kurio skonis tikrai vertas visų pačių didžiausių pagyrų. Jeigu dar ik šiol nesate jo ragavę, tai galiu patikinti – labai daug prarandate. Mūsų šeimoje šis receptas “prigijęs” jau daug metų, o šiandien nusprendžiau, kad atėjo laikas pasidalinti juo ir su Jumis. Tad drąsiai mėginkite, o komentaruose palikite atsiliepimą kaip pavyko!
Receptui reikės:
Tešlai:
- kiaušinių trynių: 4
- sviesto: 75 gramų
- miltų: 140 gramų
- kepimo miltelių: 1,5 arbatinio šaukštelio
- cukraus: 100 gramų
Morengui:
- kiaušinių baltymų: 4
- cukraus: 200 gramų
Įdarui:
- plakamosios grietinėlės: 400 gramų
- cukraus: pagal skonį
Paruošimas
- Gamink pagrindą: Kambario temperatūros sviestą išsuk su cukrumi.
- Tada po vieną dėk kiaušinių trynius ir gerai išmaišyk.
- Suberk miltus ir kepimo miltelius, viską išmaišyk – gausi minkštą limpančią tešlą. Tokia jį ir turėtų būti.
- Tiesk į skardą kepimo popierių ir ant jo šaukštu ar mentele plonu sluoksniu (per visą skardą – manosios išmatavimai 32×35 centimetrų dydžio) paskirstyk tešlą.
- Iki standumo išplak kiaušinių baltymus su cukrumi ir užtepk juos ant tešlos.
- Visa tai kepk iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.
- Įdarui: Suplak grietinėlę. Cukraus dėk pagal savo skonį, bet pagrindas ganėtinai saldus, tad daug cukraus į grietinėlę aš dedu labai dedu. Taip pat gali įdėti konservuotų vaisų – ananasų, mandarinų ar panašiai.
- Kai jau iškeps pagrindas, išimk jį, šiek tiek atvėsink ir apversk, kad tešlinė pusė būtų viršuje.
- Dar ant šilto pagrindo paskirstyk grietinėlę ir itin atsargiai suvyniok į vyniotinį. Dar jeigu norisi – galima užtepti šiek tiek uogienės, bet tai nėra būtina. Neišsigąsk – tešla itin trapi, gana dažnai lūžta.
- Jeigu sulūžta, tai vyniotinį reikia standžiai įvynioti į kepimo popierių ir dėti į šaldytuvą – kai sustingsta, jis tampa kietas.
- Pjaustyk ir skanauk!
Puikus pyragas. Suvalgėm labai greitai.