Saldus morenginis vyniotinis su grietinėle

  • Paruošimas: 50 min
  • Porcijos: 6
Šiandien noriu Jums parodyti mūsų šeimoje itin pamėgtą desertą. Vaikai jį labai mėgsta su puodeliu arbatos arba pieno, o suaugę jį valgo su mėgstama kava. Tai saldus morenginis vyniotinis su grietinėle, kurio skonis tikrai vertas visų pačių didžiausių pagyrų. Jeigu dar ik šiol nesate jo ragavę, tai galiu patikinti – labai daug prarandate. Mūsų šeimoje šis receptas “prigijęs” jau daug metų, o šiandien nusprendžiau, kad atėjo laikas pasidalinti juo ir su Jumis. Tad drąsiai mėginkite, o komentaruose palikite atsiliepimą kaip pavyko!

Receptui reikės:

Tešlai:
  • kiaušinių trynių: 4
  • sviesto: 75 gramų
  • miltų: 140 gramų
  • kepimo miltelių: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • cukraus: 100 gramų
Morengui:
  • kiaušinių baltymų: 4
  • cukraus: 200 gramų
Įdarui:
  • plakamosios grietinėlės: 400 gramų
  • cukraus: pagal skonį

Paruošimas

  • Gamink pagrindą: Kambario temperatūros sviestą išsuk su cukrumi.
  • Tada po vieną dėk kiaušinių trynius ir gerai išmaišyk.
  • Suberk miltus ir kepimo miltelius, viską išmaišyk – gausi minkštą limpančią tešlą. Tokia jį ir turėtų būti.
  • Tiesk į skardą kepimo popierių ir ant jo šaukštu ar mentele plonu sluoksniu (per visą skardą – manosios išmatavimai 32×35 centimetrų dydžio) paskirstyk tešlą.
  • Iki standumo išplak kiaušinių baltymus su cukrumi ir užtepk juos ant tešlos.
  • Visa tai kepk iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.
  • Įdarui: Suplak grietinėlę. Cukraus dėk pagal savo skonį, bet pagrindas ganėtinai saldus, tad daug cukraus į grietinėlę aš dedu labai dedu. Taip pat gali įdėti konservuotų vaisų – ananasų, mandarinų ar panašiai.
  • Kai jau iškeps pagrindas, išimk jį, šiek tiek atvėsink ir apversk, kad tešlinė pusė būtų viršuje.
  • Dar ant šilto pagrindo paskirstyk grietinėlę ir itin atsargiai suvyniok į vyniotinį. Dar jeigu norisi – galima užtepti šiek tiek uogienės, bet tai nėra būtina. Neišsigąsk – tešla itin trapi, gana dažnai lūžta.
  • Jeigu sulūžta, tai vyniotinį reikia standžiai įvynioti į kepimo popierių ir dėti į šaldytuvą – kai sustingsta, jis tampa kietas.
  • Pjaustyk ir skanauk!

1 komentaras apie “Saldus morenginis vyniotinis su grietinėle”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą