- Paruošimas: 20 min
- Porcijos: 2
Jau rodžiau kaip gaminu kukurūzus su irisais, kurie susilaukė daug susidomėjimo. O šį kartą kukurūzų variantas su rududu, kurie man taip pat be galo patinka. Jų skonis gal labai ir nestebina, nes iš 3 ingredientų daug stebuklingų nesukursi, bet jie atkeliavo iš mano vaikystės ir aš tikrai juos mėgstu. Vadindavo juos Kuki-Muki pavadinimu nuo pat vaikystės. Kito pavadinimo net nebuvom sugalvoję. Gal daugeliui šis receptas jau yra žinomas ir bus nuostabu priminimas apie paprastą ir gerą desertą. O gal kitiems tai apskritai bus visiškai naujas atradimas, kaip pasigaminti kažką labai skanaus prie kavos arba arbatos. Todėl mėginam jau šiandien!
Iš nurodytų ingredientų kiekių man pavyko paruošti 2 nedideles kekso formas.
Receptui reikės:
- nesaldžių kukurūzų: 150 gramų
- rududu: 1 skardinės
- sviesto: 50 gramų
Paruošimas
- Pradžioje puode išlydyk sviestą kartu su rududu.
- Tuomet į dubenį sudėk nesaldžius kukurūzus ir apipilk juos pasigaminta rududu mase.
- Gerai viską išmaišyk ir sudėk į formą.
- Pjaustyk ir skanauk!
Tikrai skanu, pavyko paruošti net man, nors man dar tik 13 metų. Ačiū!