- Paruošimas: 30 min
- Porcijos: 2
Skanioji ir tobuloji panakota… O jeigu dar su mėlynėmis…! Nežinau, ką tiksliai reiškia išvertus Panna cotta į lietuvių kalbą, bet aš ši desertą visada vadinu – tikrų tikriausias Rojus žemėje… Labai mėgstu jį ne tik aš, bet ir visa mano šeima. Todėl ruošiamas labai dažnai. O šį kartą su Jumis pasidalinsiu savo pačiu mėgstamiausiu variantu. Apsivalgymas garantuotas, vieno indelio niekada neužtenka. Tad imkite receptą ir gaminkite jau šiandien!
Receptui reikės:
- pieno: 1 stiklinės
- grietinėlės: 1 stiklinės
- cukraus: 0,5 stiklinės
- želatinos: 1,5 valgomojo šaukšto
- vandens: 2 valgomųjų šaukštų
- vanilės
- mėlynių
Sirupui:
- cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
- vanduo: 4 valgomųjų šaukštų
- mėlynės: 200 gramų
- vandenyje išbrinkintos želatinos: 1,5 valgomojo šaukšto
Paruošimas
- Pradžioje atskirai pakaitink grietinėlę su vanile ir pieną su cukrumi.
- Supilk viską kartu.
- Tada supilk vandenyje išbrinkintą želatiną ir viska išpilstyk į pasirinktus indelius, kuriuose jau buvo sudėtos mėlynės.
- Palik šaldytuve bent kelioms valandoms sustingti.
- Sirupas: Kaitink vandenį su cukrumi, kol sirupas ims tirštėti.
- Tuomet sudėk pertrintas mėlynes ir supilk želatiną (originaliame recepte želatinos nebuvo, aš pati sugalvojau, nes sudėjus mėlynes sirupas be galo suskystėjo, todėl pabijojau, kad nesustings).
- Sirupą atvėsink ir užpilk jau ant sustingusios Panna cottos.
- Ant viršaus dar užberk mėlynių.
- Patiek ir skanauk!