Bolo de caneca – šokoladinis pyragas keptas puodelyje – mikrobangėje, per 3 minutes

  • Paruošimas: 3 min
  • Gaminimas: 3 min
  • Porcijos: 1

Kai pirmą kartą atradau šį šokoladinio pyrago receptą, jis man pasirodė tarsi iš fantazijų knygos. Na kokį gi pyragą iškepsi puodelyje per 3 minutes? O pasirodo galima iškepti, ir dar labai skanų. Ypatingai geras receptas, kai užsuka visiškai netikėti svečiai, o spintelėje net paprasčiausio sausainio nerasi… Tokiais atvejais šis portugališkas desertas Bolo de caneca (pyragaitis puodelyje) kaip mat atsiduria ant stalo, jeigu tik turite mikrobangę, nes jį kepti reikia – lygiai 3 minutes  (taip 180 sekundžių) !

Gaminant puodelis turi būti ne mažesnis, nei 250 mililitrų (man idealiausia būna didesnis puodelis sultiniui, nes patogiau sumaišyti produktus).

Beje, visų nurodytų ingredientų kiekiai yra nurodytų nubrauktais valgomaisiais šaukštais.

Receptui reikės:

  • miltų: 4 valgomųjų šaukštų
  • cukraus: 4 valgomųjų šaukštų
  • kakavos: 2 valgomųjų šaukštų
  • kiaušinių: 1
  • pieno: 3 valgomųjų šaukštų
  • aliejaus: 3 valgomųjų šaukštų
  • kepimo miltelių: 1 arbatinio šaukštelio (nėra būtina)

Paruošimas

  • Pradžioje į puodelį įmušk ir išplak kiaušinį, pilame aliejų, cukrų pieną ir kakavą. Viską gerai išmaišyk.
  • Tada suberk miltus ir kepimo miltelius (pagal originalų receptą jie nėra būtini, bet aš įberiu apsidraudimui, kad pyragėlis iškiltų).
  • Išmaišyk, kad neliktų gumuliukų ir dėk puodelį į mikrobangę, nustatyk didžiausią galingumą ir laikmatį lygiai 3 minutėms. 🙂
  • Ir viduje per tokį trumpa laiką jis šis pyragas tikrai pilnai iškepęs – minkštas minkštutėlis!
  • Na tikrai fantastiško skonio desertas – itin minkštas, ir pats skaniausias dar šiltas. Galite valgyti su ledais, apibarstyti cukraus pudra, apipilti tirpintu šokoladu ar panašiai. Pasilepink!

1 komentaras apie “Bolo de caneca – šokoladinis pyragas keptas puodelyje – mikrobangėje, per 3 minutes”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą