- Paruošimas: 10 min
- Gaminimas: 30 min
- Porcijos: 2
Šokoladiniai kepti avižiniai dribsniai su avietėmis ir migdolų drožlėmis – puikus pasirinkimas tiems, kurie nori paįvairinti savo pusryčių meniu. Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir maistingas, suteikiantis energijos visai dienai. Avižiniai dribsniai yra puikus skaidulų šaltinis, o avietės praturtina patiekalą vitaminais ir antioksidantais. Migdolų drožlės suteikia malonų traškumą, o šokoladas – sodraus skonio.
Galimos ingredientų alternatyvos:
- Pieną galite pakeisti augaliniu pienu, pavyzdžiui, migdolų ar avižų.
- Eritritolį galima keisti medumi, klevų sirupu ar kitu mėgstamu saldikliu.
- Avietes galite pakeisti kitomis uogomis, tokiomis kaip mėlynės ar braškės.
- Migdolų drožles galima keisti smulkintais riešutais ar sėklomis.
Patiekalo gaminimo patarimai:
- Norint intensyvesnio šokoladinio skonio, į tešlą galite įmaišyti šiek tiek tirpios kavos miltelių.
- Jei neturite ramekinų, galite naudoti mažas kepimo formas ar net keksiukų formeles.
- Patiekalą galite paruošti iš vakaro ir ryte tiesiog pašildyti orkaitėje ar mikrobangų krosnelėje.
Kalorijos:
- Bendras kalorijų kiekis: apie 940 kcal.
- Vienos porcijos kalorijų kiekis: apie 470 kcal.
Receptui reikės:
- Avižiniai dribsniai: 8 šaukštai
- Pienas 1,5%: 250 ml
- Kiaušinis: 1 vnt.
- Avietės: 2 saujos
- Migdolų drožlės: 2 arbatiniai šaukšteliai
- Kakava: 2 plokšti šaukštai
- Eritritolis: 2 šaukštai
- Juodasis šokoladas: 2 kubeliai
- Alyvuogių aliejus: 1 arbatinis šaukštelis (forma patepti)
Paruošimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių (viršus ir apačia).
- Avižinius dribsnius sumaišykite su kakava, migdolų drožlėmis ir eritritoliu.
- Atskirame dubenyje suplakite pieną su kiaušiniu, kol masė taps vientisa.
- Šlapius ingredientus supilkite į sausus ir gerai išmaišykite, kad susidarytų tolygi masė.
- Ramekinus patepkite alyvuogių aliejumi ir tolygiai paskirstykite paruoštą avižinių dribsnių mišinį.
- Ant viršaus uždėkite avietes ir pabarstykite likusiomis migdolų drožlėmis.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol paviršius taps auksinės spalvos.
- Išėmę iš orkaitės, ant karštų avižinių dribsnių uždėkite smulkintą juodąjį šokoladą ir palikite keletą minučių, kad jis išsilydytų.
- Patiekite šiltus arba atvėsusius, pagal pageidavimą.
- Santrauka: Šis šokoladinis keptų avižinių dribsnių su avietėmis ir migdolų drožlėmis receptas – puikus būdas pradėti dieną skaniai ir sveikai. Lengvai pritaikomas pagal turimus ingredientus ir asmeninius skonius, šis patiekalas tikrai taps mėgstamu jūsų pusryčių stalo akcentu.
Pasiteisinęs receptas. 🙂