Stipriai šokoladiniai kepti avižiniai dribsniai su avietėmis ir migdolų drožlėmis

  • Paruošimas: 10 min
  • Gaminimas: 30 min
  • Porcijos: 2
Šokoladiniai kepti avižiniai dribsniai su avietėmis ir migdolų drožlėmis – puikus pasirinkimas tiems, kurie nori paįvairinti savo pusryčių meniu. Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir maistingas, suteikiantis energijos visai dienai. Avižiniai dribsniai yra puikus skaidulų šaltinis, o avietės praturtina patiekalą vitaminais ir antioksidantais. Migdolų drožlės suteikia malonų traškumą, o šokoladas – sodraus skonio.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Pieną galite pakeisti augaliniu pienu, pavyzdžiui, migdolų ar avižų.
  • Eritritolį galima keisti medumi, klevų sirupu ar kitu mėgstamu saldikliu.
  • Avietes galite pakeisti kitomis uogomis, tokiomis kaip mėlynės ar braškės.
  • Migdolų drožles galima keisti smulkintais riešutais ar sėklomis.
Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Norint intensyvesnio šokoladinio skonio, į tešlą galite įmaišyti šiek tiek tirpios kavos miltelių.
  • Jei neturite ramekinų, galite naudoti mažas kepimo formas ar net keksiukų formeles.
  • Patiekalą galite paruošti iš vakaro ir ryte tiesiog pašildyti orkaitėje ar mikrobangų krosnelėje.
Kalorijos:

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 940 kcal.
  • Vienos porcijos kalorijų kiekis: apie 470 kcal.

Receptui reikės:

  • Avižiniai dribsniai: 8 šaukštai
  • Pienas 1,5%: 250 ml
  • Kiaušinis: 1 vnt.
  • Avietės: 2 saujos
  • Migdolų drožlės: 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Kakava: 2 plokšti šaukštai
  • Eritritolis: 2 šaukštai
  • Juodasis šokoladas: 2 kubeliai
  • Alyvuogių aliejus: 1 arbatinis šaukštelis (forma patepti)

Paruošimas

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių (viršus ir apačia).
  • Avižinius dribsnius sumaišykite su kakava, migdolų drožlėmis ir eritritoliu.
  • Atskirame dubenyje suplakite pieną su kiaušiniu, kol masė taps vientisa.
  • Šlapius ingredientus supilkite į sausus ir gerai išmaišykite, kad susidarytų tolygi masė.
  • Ramekinus patepkite alyvuogių aliejumi ir tolygiai paskirstykite paruoštą avižinių dribsnių mišinį.
  • Ant viršaus uždėkite avietes ir pabarstykite likusiomis migdolų drožlėmis.
  • Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol paviršius taps auksinės spalvos.
  • Išėmę iš orkaitės, ant karštų avižinių dribsnių uždėkite smulkintą juodąjį šokoladą ir palikite keletą minučių, kad jis išsilydytų.
  • Patiekite šiltus arba atvėsusius, pagal pageidavimą.
  • Santrauka: Šis šokoladinis keptų avižinių dribsnių su avietėmis ir migdolų drožlėmis receptas – puikus būdas pradėti dieną skaniai ir sveikai. Lengvai pritaikomas pagal turimus ingredientus ir asmeninius skonius, šis patiekalas tikrai taps mėgstamu jūsų pusryčių stalo akcentu.

1 komentaras apie “Stipriai šokoladiniai kepti avižiniai dribsniai su avietėmis ir migdolų drožlėmis”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą