- Paruošimas: 20 min
- Gaminimas: 15 min
- Porcijos: 4
Fantastiškai skanūs sviestiniai sausainiai, kuriuos galima gaminti tiek su uogiene, tiek džemu. Tik uogienė pertepimui reikia, kad būtų tirštesnė, kad neišbėgtų per kraštus. Aš šį kartą gaminau su bruknių-obuolių uogiene. Tikrai fantastiškai skanūs sausainiai, kurie bus gaminami dar ne kartą. Mėginkite ir Jūs.
Beje, tešlą kočioti reikia tikrai itin plonai, nes sudėjus abi sausainio puses sausainis gaunasi ganėtinai “storas”. 🙂
Receptui reikės:
- miltų: 1,5 stiklinės
- sviesto: 150 gramų
- cukraus: 8 arbatinių šaukštelių
- pieno: 2 valgomųjų šaukštų
- uogienės arba džemo: pagal skonį
Paruošimas
- Pradžioje sviestą sutarkuok tarka, sumaišyk su cukrumi ir supilk pieną.
- Tada po truputį berk persijotus miltus ir minkyk tešlą.
- Tešlą maždaug 60 minučių palaikyk šaldytuve.
- Po to ištrauk tešlą iš šaldytuvo, stalą pabarstyk miltais ir plonai iškočiok.
- Imk dvi skirtingų dydžių formeles. Su didesne išspausk dvi vienodas figūrėles, o kitos viduriuke išspausk mažesnę figūrėlę.
- Sausainius dėk ant kepimo popieriaus ir kepk maždaug 10-15 minučių iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (kol gražiai pagelsta).
- Atvėsusių sausainių apatinę dalį patepk tirštesne mėgstama uogiene arba džemu ir uždėk kitą puselę su išspaustu viduriuku.
- Patiek ir lepinkis!
Tikrai be galo skanūs sausainiai ir nesunkiai pasigamina. Ačiū už receptą. 🙂