Sausainių receptas vaikams – ežiukai

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 20 min
  • Porcijos: 4

Prireikė sausainių recepto vaikų gimtadieniui arba kokiai kitai šventei? Tokie sausainiai yra nuostabus skanėstas vaikams, ypatingai dėl savo gražios ežiukų formos. Juos galima iškepti iš vakaro, o ryte jau tik padaryti papuošimus. Galima kepti iš meduolinės tešlos arba pusiau trapios.

Beje, kiek žinote lietuviškų patiekalų, kurie yra pavadinti “ežiukais”? 🙂 Šiuos jau išmėginau anksčiau ir jau net nežinau ar dar kas liko:
virtinukai-ežiukai su varške;
Beatos pilno grūdo ežiukai;
miltiniai ežiukai su spirgučių padažu;
bulviniai ežiukai-abriedukai;
virti miltiniai ežiukai iš plikytos tešlos;

O dabar einame prie recepto. 😉

Receptui reikės:

  • kiaušiniai: 2
  • cukrus: 140 gramų
  • medus: 90 gramų
  • kepinių margarinas: 100 gramų
  • gesinta soda: 2 arbatinių šaukštelių
  • miltai: ~450 gramų
Papuošimui:
  • pieniškas šokoladas: 150 gramų
  • kepinti, kapoti lazdyno riešutai: 1 saujos
  • vaniliniai vafliai: 200 gramų

Paruošimas

  • Pradžioje medų, cukrų ir margariną ištirpink puode bei atvėsink.
  • Kiaušinius išplak bei supilk atvėsintą medaus masę ir gesintą sodą. Išmaišyk.
  • Tuomet įsijok miltus ir išminkyk.
  • Suformuok maždaug graikinio riešuto dydžio kamuoliuką ir vieną kraštą patęsk nykščiu bei smiliumi. Padaryk ežiuko nedidelę nosytę.
  • Kepk įkaitintoje iki 190 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20 minučių.
  • Kai jau gražiai parus, išimk bei atvėsink.
  • Papuošimui sumalk vafliukus ir sumaišyk su kapotais lazdyno riešutais.
  • Šokoladą ištirpink.
  • Tada merk buką galą į šokoladą ir apvoliok riešutų bei vaflių trupinukuose.
  • Į konditerinį maišelį įsipilk šiek tiek šokolado (maždaug vieną valgomąjį šaukštą) ir padaryk ežiukams akis, nosį bei lūpas.
  • Tai fantastiški sausainiai! Receptas nėra sudėtingas, tikrai verta išmėginti. O vaikams labai patinka!

Parašykite komentarą