- Paruošimas: 20 min
- Gaminimas: 20 min
- Porcijos: 4
Prireikė sausainių recepto vaikų gimtadieniui arba kokiai kitai šventei? Tokie sausainiai yra nuostabus skanėstas vaikams, ypatingai dėl savo gražios ežiukų formos. Juos galima iškepti iš vakaro, o ryte jau tik padaryti papuošimus. Galima kepti iš meduolinės tešlos arba pusiau trapios.
Beje, kiek žinote lietuviškų patiekalų, kurie yra pavadinti “ežiukais”? 🙂 Šiuos jau išmėginau anksčiau ir jau net nežinau ar dar kas liko:
– virtinukai-ežiukai su varške;
– Beatos pilno grūdo ežiukai;
– miltiniai ežiukai su spirgučių padažu;
– bulviniai ežiukai-abriedukai;
– virti miltiniai ežiukai iš plikytos tešlos;
O dabar einame prie recepto. 😉
Receptui reikės:
- kiaušiniai: 2
- cukrus: 140 gramų
- medus: 90 gramų
- kepinių margarinas: 100 gramų
- gesinta soda: 2 arbatinių šaukštelių
- miltai: ~450 gramų
Papuošimui:
- pieniškas šokoladas: 150 gramų
- kepinti, kapoti lazdyno riešutai: 1 saujos
- vaniliniai vafliai: 200 gramų
Paruošimas
- Pradžioje medų, cukrų ir margariną ištirpink puode bei atvėsink.
- Kiaušinius išplak bei supilk atvėsintą medaus masę ir gesintą sodą. Išmaišyk.
- Tuomet įsijok miltus ir išminkyk.
- Suformuok maždaug graikinio riešuto dydžio kamuoliuką ir vieną kraštą patęsk nykščiu bei smiliumi. Padaryk ežiuko nedidelę nosytę.
- Kepk įkaitintoje iki 190 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20 minučių.
- Kai jau gražiai parus, išimk bei atvėsink.
- Papuošimui sumalk vafliukus ir sumaišyk su kapotais lazdyno riešutais.
- Šokoladą ištirpink.
- Tada merk buką galą į šokoladą ir apvoliok riešutų bei vaflių trupinukuose.
- Į konditerinį maišelį įsipilk šiek tiek šokolado (maždaug vieną valgomąjį šaukštą) ir padaryk ežiukams akis, nosį bei lūpas.
- Tai fantastiški sausainiai! Receptas nėra sudėtingas, tikrai verta išmėginti. O vaikams labai patinka!