Beatos pilno grūdo ežiukai

  • Paruošimas: 25 min
  • Porcijos: 4
Net galima aikčioti iš nuostabos, kokie skanūs yra naminiai, ką tik išvirti “ežiukai”. Tikrų tikriausias “comfort food”, nes tinka ir pati patinka tiek mažam, tiek dideliam. Šis Beatos variantas yra sveikesnis, o virtinukai gaunasi kietesni, nes ruošiami iš pilno grūdo miltų.

Galima juos ir cukrumi su grietine paskaninti, ar svogūnų-sviesto-grietinės pataluose paguldyti… Būtinai pamėginkite.

Beje šiuos ežiukų variantus jau rodžiau anksčiau:
naminiai miltiniai ežiukai su spirgučiais;
skryliai-ežiukai be kiaušinių;

Einame gaminti! 😉

Receptui reikės:

  • pilno grūdo miltai: 1 stiklinės (~200-250 gramų)
  • varškė: 50 gramų
  • vanduo: truputėlio
  • druska: žiupsnelio
  • cukrus: žiupsnelio

Paruošimas

  • Pradžioje iš miltų, varškės, žiupsnio druskos ir cukraus bei vandens išminkyk kietoką, ganėtinai tvirtą tešlą.
  • Tada tešlą tarp delnų suvyniok į piršto storumo volelius.
  • Tuomet volelius supjaustyk maždaug 3-4 centimetrų gabaliukais.
  • Kiekvieną gabaliuką brauk per tarkos antrą pusę, šitaip suformuodamas raštuotus vamzdelius – “ežiukus”.
  • Per ta laiką, kol formuosi “ežiukus”, vidutinio dydžio puode užvirk žiupsneliu druskos pagardintą pasūdytą vandenį.
  • Vandeniui užvirus, sudėk į jį susiruoštus “ežiukus” ir virk maždaug 8-10 minučių, kol išverda bei būna minkšti, bet dar nepraranda savo formos. Kaip jau minėjau, tokie ežiukai bus kietesni nei kvietiniai, nes yra ruošiami iš pilno grūdo miltų.
  • Išvirusius “ežiukus” išgriebk bei nuvarvink.
  • Patiek su sviesto ir grietinės arba sviesto, kepintų svogūnų ir grietinės padažais. Skanauk!


2 komentarai apie “Beatos pilno grūdo ežiukai”

Parašykite komentarą